Aquesta versió de la guia docent és provisional fins que no finalitzi el període d’edició de les guies del nou curs.

Logo UAB

Pràctiques Externes

Codi: 45556 Crèdits: 18
2025/2026
Titulació Tipus Curs
Biotecnologia Avançada PR 1

Professor/a de contacte

Nom:
Francesc Gòdia Casablancas
Correu electrònic:
francesc.godia@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu consultar aquesta informació al final del document.


Prerequisits

Per al seguiment òptim del mòdul és necessari tenir una formació bàsica en aspectes relacionats amb la Biotecnologia i habilitats bàsiques en treball al laboratori.


Objectius

L'objectiu del mòdul de pràctiques professionals i d'investigació és la integració de l'estudiant en un entorn d'investigació i/o professional per tal que apliqui les seves competències específiques i desenvolupar-ne i/o adquirir-ne de transversals en grups de recerca propis de la UAB o d'altres institucions i/o en diferents empreses del sector biotecnològic.

De les 25 places d'alumnes de màster, se'n reserven un màxim de 10 a la realització de pràctiques professionals en empreses. La selecció dels candidats serà en base a seu CV. La planificació i coordinació d'aquest mòdul serà realitzada pel responsable de l'assignatura.

Tant les empreses com els laboratoris de recerca tindran un perfil en Biotecnologia i principalment en la temàtica associada al màster. 

 


Resultats d'aprenentatge

  1. CA15 (Competència) Integrar coneixements per formular judicis a partir d'una informació que, tot i ser incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements.
  2. CA15 (Competència) Integrar coneixements per formular judicis a partir d'una informació que, tot i ser incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements.
  3. CA16 (Competència) Integrar la informació obtinguda de la bibliografia científica fent servir els canals apropiats, contrastant les alternatives i debatent-les críticament.
  4. KA16 (Coneixement) Reconèixer les dimensions ètiques, econòmiques, legals, de gènere i/o mediambientals d'un projecte, procés o producte dins de la biotecnologia industrial o la biotecnologia biomèdica.
  5. SA17 (Habilitat) Cercar, comparar, analitzar críticament i sintetitzar la informació obtinguda de bases de dades i altres fonts per resoldre problemes complexos de la seva especialitat.
  6. SA17 (Habilitat) Cercar, comparar, analitzar críticament i sintetitzar la informació obtinguda de bases de dades i altres fonts per resoldre problemes complexos de la seva especialitat.
  7. SA18 (Habilitat) Elaborar informes tècnics en l'àmbit de la biotecnologia industrial o la biotecnologia biomèdica i comunicar oralment els resultats d'una manera clara, concisa i sense ambigüitats.
  8. SA19 (Habilitat) Planificar les diferents activitats relacionades amb la resolució d'una tasca encomanada en el si d'un grup de treball i fer una gestió adequada del temps i els recursos.
  9. SA20 (Habilitat) Fer servir habilitats d'aprenentatge autònom per continuar la formació acadèmica i professional i aplicar-hi els coneixements adquirits al màster per gestionar projectes de recerca de manera independent i comunicar-ne eficaçment els resultats.

Continguts

El treball de fi de màster presentat tindrà un format tipus article científic en el qual es presentin els següents apartats: Introducció, Objectius, Materials i Mètodes, Resultats i Discusió, Conclusions i Bibliografia. El treball ha d'estar basat en el tema de recerca desenvolupat en el període d'execució del mòdul

 

 


Activitats formatives i Metodologia

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Seguimiento de las labores de investigación desarrolladas 9 0,36 CA16, SA17, SA18, SA19
Tipus: Supervisades      
Seguimiento del trabajo de fin de máster 360 14,4 CA15, CA16, KA16, SA17, SA18, SA20
Tipus: Autònomes      
Elaboración de la memoria y de la presentación 39 1,56 CA15, CA16, SA17, SA18
Trabajo autónomo en un laboratorio de investigación 39 1,56 CA15, SA17, SA19, SA20

Les activitats formatives estan directament relacionades amb el projecte de recerca, i son majoritàriament el seguiment del treball al laboratori, planificació d'experiments i discussió dels resultats obtinguts. Es tracta d'activitats majoritàriament dirigides i supervisades, que es complementen amb el treball propi de l'alumne, en aspectes com l'estudi de la bibliografia i la redacció de la memòria i presentació de la defensa oral.

 

Les activitats formatives estan directament relacionades amb el projecte de recerca, i son majoritàriament el seguiment del treball al laboratori, planificació d'experiments i discussió dels resultats obtinguts. Es tracta d'activitats majoritàriament dirigides i supervisades, que es complementen amb el treball propi de l'alumne, en aspectes com l'estudi de la bibliografia i la redacció de la memòria i presentació de la defensa oral.

 

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, perquè els alumnes completin les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura.


Avaluació

Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Avaluació de la presentació i discussió oral 1/3 parte de la nota final 0,9 0,04 CA15, CA16, KA16, SA17, SA18
Evaluació de la memòria escrita 1/3 part de la nota final 2 0,08 CA15, CA16, SA17, SA18, SA20
Informe del director del treball final de màster 1/3 parte de la nota final 0,1 0 CA16, KA16, SA18, SA19, SA20

L'avaluació del projecte final del màster consta de tres apartats:

1) Informe del director(a)/directors(es) del project final de màster (1/3 part de la nota final).

2) Valoració de la memòria escrita per un tribunal format per tres professors/es de l'àmbit de la Biotecnologia (1/3 part de la nota final).

3) Valoració de la presentació i defensa oral de la memòria per un tribunal format per tres professors/es de l'àmbit de la Biotecnologia (1/3 part de la nota final).

 

 


Bibliografia

La bibliografia serà proporcionada pel director/a del projecte final de màster en funció del treball a desenvolupar.


Programari

Durant la realització de les pràctiques no s'utilitzarà cap programari específic a excepció del programari propietari d'algun dels equips de laboratori i/o programaris per a realitzar treballs de modelització i simulació matemàtica a determinar segons la tipologia de treball.

Per al processament de dades i redacció dels l'informes l'alumne haurà d'utilitzar un programari estàndard d'ofimàtica.


Grups i idiomes de l'assignatura

La informació proporcionada és provisional fins al 30 de novembre de 2025. A partir d'aquesta data, podreu consultar l'idioma de cada grup a través d’aquest enllaç. Per accedir a la informació, caldrà introduir el CODI de l'assignatura

Nom Grup Idioma Semestre Torn
(PEXTinternm) Pràctiques externes i pràcticum amb supervisió interna (màster) 99 No definit No definit matí-mixt
(PEXTm) Pràctiques externes i pràcticum (màster) 99 No definit No definit matí-mixt