Aquesta versió de la guia docent és provisional fins que no finalitzi el període d’edició de les guies del nou curs.

Logo UAB

Treball de Final de Màster

Codi: 42257 Crèdits: 12
2025/2026
Titulació Tipus Curs
Modelització per a la Ciència i l'Enginyeria / Modelling for Science and Engineering TFE 1

Professor/a de contacte

Nom:
Silvia Cuadrado Gavilan
Correu electrònic:
silvia.cuadrado@uab.cat

Equip docent

Ana Cortes Fite

Idiomes dels grups

Podeu consultar aquesta informació al final del document.


Prerequisits

No hi ha prerequisits específics.


Objectius

L’objectiu de la tesi de màster és preparar els estudiants per a treballs futurs, ja sigui per a relitzar una tesi doctorals o un per anar a treballar a una empresa o centre de recerca. L’objectiu final és fer una presentació pública  per a defensar l’informe escrit (Treball de fi de màster) en algun tema en funció de l’especialització de cadascun dels estudiants: Modelització per la ciència, Ciència de les dades, Modelització matemàtica o Modelització per a l’enginyeria, sota l’orientaciód'un expert en el camp.


Resultats d'aprenentatge

  1. CA33 (Competència) Valorar críticament la possibilitat d'aplicar les eines utilitzades al llarg del Treball de Final de Màster per donar resposta a problemes més generals de l'àmbit industrial o de la recerca.
  2. CA33 (Competència) Valorar críticament la possibilitat d'aplicar les eines utilitzades al llarg del Treball de Final de Màster per donar resposta a problemes més generals de l'àmbit industrial o de la recerca.
  3. CA33 (Competència) Valorar críticament la possibilitat d'aplicar les eines utilitzades al llarg del Treball de Final de Màster per donar resposta a problemes més generals de l'àmbit industrial o de la recerca.
  4. CA34 (Competència) Comunicar, tant a un públic expert com a un públic general, els procediments i els resultats obtinguts durant l'elaboració del Treball de Final de Màster.
  5. CA35 (Competència) Avaluar les possibles implicacions ètiques, de sostenibilitat, d'igualtat de gènere o de justícia social associades al Treball de Final de Màster o a la temàtica d'aquest.
  6. CA35 (Competència) Avaluar les possibles implicacions ètiques, de sostenibilitat, d'igualtat de gènere o de justícia social associades al Treball de Final de Màster o a la temàtica d'aquest.
  7. KA25 (Coneixement) Reconèixer els entorns de programació necessaris per estudiar la problemàtica associada a un projecte particular per tal de plantejar l'estructura del Treball de Final de Màster.
  8. KA26 (Coneixement) Identificar les tècniques d'optimització i d'aprenentatge automàtic, així com les arquitectures de computació i eines matemàtiques requerides per resoldre el problema estudiat al Treball de Final de Màster.
  9. KA26 (Coneixement) Identificar les tècniques d'optimització i d'aprenentatge automàtic, així com les arquitectures de computació i eines matemàtiques requerides per resoldre el problema estudiat al Treball de Final de Màster.
  10. KA26 (Coneixement) Identificar les tècniques d'optimització i d'aprenentatge automàtic, així com les arquitectures de computació i eines matemàtiques requerides per resoldre el problema estudiat al Treball de Final de Màster.
  11. KA26 (Coneixement) Identificar les tècniques d'optimització i d'aprenentatge automàtic, així com les arquitectures de computació i eines matemàtiques requerides per resoldre el problema estudiat al Treball de Final de Màster.
  12. SA34 (Habilitat) Fer servir programaris específics o de desenvolupament propi per estudiar un procés concret, en el context de l'elaboració del Treball de Final de Màster.
  13. SA34 (Habilitat) Fer servir programaris específics o de desenvolupament propi per estudiar un procés concret, en el context de l'elaboració del Treball de Final de Màster.
  14. SA35 (Habilitat) Discriminar críticament els avantatges, inconvenients o limitacions de les tècniques matemàtiques o d'optimització en la construcció de models utilitzades en el desenvolupament del Treball de Final de Màster.
  15. SA35 (Habilitat) Discriminar críticament els avantatges, inconvenients o limitacions de les tècniques matemàtiques o d'optimització en la construcció de models utilitzades en el desenvolupament del Treball de Final de Màster.
  16. SA36 (Habilitat) Interpretar els resultats obtinguts en el curs del Treball de Final de Màster plantejat.

Continguts

No hi ha continguts específics en aquest mòdul.


Activitats formatives i Metodologia

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Trobades amb el director del TFM 25 1 CA33, CA34, CA35, KA25, KA26, SA34, SA35, SA36
Tipus: Autònomes      
Elaboració de la memòria a presentar 275 11 CA33, CA35, KA25, KA26, SA34, SA35, SA36

Durant el primer semestre es publicaran  ofertes de treballs. Els alumnes també poden fer propostes de treballs a la coordinació. Els alumnes poden realitzar el treball a una universitat, centre de recerca i, en alguns casos a una empresa. Un cop assignat tema i director, l'alumne i el director es reuniran regularment durant el segon semestre.



Sobre la memòria de la tesi de màster.

Directrius generals: l'informe ha de tenir una longitud de entre 30 i 50 pàgines i ha de contenir:

- Una primera pàgina amb el títol, el nom de l'autor, el nom del director, la data.

- Resum

- Agraïments

- Continguts
 Per a la presentació cada estudiant tindrà entre 25 i 30 minuts per centrar la pregunta, establir els objectius, explicar i posar els resultats en context i presentar les conclusions. Després el jurat tindrà un màxim de 30 minuts per fer preguntes i debatre amb l'estudiant. 


Calendari
El període per a presentar el TFM es fixarà entre el 29 de juny i el 3 de de Juliol.
    

Cap al Març/Abril s'habilitará al CV una tasca en què cada estudiant haurà d'informar el títol, el nom del director i un resum del treball. 

 

Lliurament de la tesi de màster.
Cada estudiant haurà d'enviar al campus virtual de l'assignatura la memòria del TFM abans del dia 21 de Juny a les 23:59.

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, perquè els alumnes completin les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura.


Avaluació

Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Contingut del treball 50% 0 0 CA33, CA35, KA25, KA26, SA34, SA35, SA36
Memòria escrita 30% 0 0 CA33, CA35, KA25, KA26, SA34, SA35, SA36
Presentació de la tesi de Màster 20% 0 0 CA33, CA34, CA35, KA25, KA26, SA34, SA35, SA36

La tesi de màster serà avaluada per un tribunal de tres persones .El director de la tesi o un membre del seu equip, podria ser part del comité, però no hauria de presidir-lo. Com a mínim un membre del tribunal ha de pertànyer a la UAB. Una vegada que els membres han acceptat ser part del tribunal, s'organitza la data i l'hora de la lectura, adaptant-la al període proposat.


La qualificació es dividirà de la següent manera:30% per a l'informe escrit, 20% per a la presentació i 50% per al treball en si.


Bibliografia

No hi ha bibliografia específica en aquest mòdul.


Programari

No hi ha un software específic.


Grups i idiomes de l'assignatura

La informació proporcionada és provisional fins al 30 de novembre de 2025. A partir d'aquesta data, podreu consultar l'idioma de cada grup a través d’aquest enllaç. Per accedir a la informació, caldrà introduir el CODI de l'assignatura