Titulació | Tipus | Curs |
---|---|---|
Direcció Hotelera | OB | 1 |
Podeu consultar aquesta informació al final del document.
No hi ha cap prerequisit per cursar l'assignatura.
L’assignatura pretén situar als alumnes de primer curs del Grau en Direcció Hotelera en el món del turisme, concretament introduir l’activitat de les diferents empreses turístiques existents al sector.
L’alumne estudiarà la naturalesa del Mercat turistic, el funcionament de les empreses d'intermediació i la seva comercialització, aixi com l’organització de les estructures bàsiques departamentals de l’empresa hotelera.
Al finalitzar l’assignatura l’alumne haurà de ser capaç de:
Tema 1: La naturalesa del mercat turístic.
1.1. Origen i evolució de l’activitat turística.
1.2. Conceptes bàsics del sector turístic.
1.3. Els impactes de les activitats turístiques.
Tema 2: La Demanda.
2.1. Tipus de demanda: real, potencial, diferida i suprimida.
2.2. Elasticitat de la demanda: causes i conseqüències.
2.3. Estacionalitat de la demanda: causes, conseqüències i estratègies per a reduir-la
Tema 3: L' Oferta.
3.1. Les empreses d’intermediació turística.
3.2. Les empreses de transport turístic.
3.3. Altres empreses turístiques: esdeveniments, guies, oficines d’informació turística i restauració.
Tema 4: L’Oferta (II): Les empreses d’allotjament turístic.
4.1. Introducció a la industria hotelera i tipologies d’allotjaments turístics.
4.2. Organigrama d’empresa hotelera.
4.3. Àrea d’Allotjament. Departaments, Organització i Funcions.
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Classes teòriques | 45 | 1,8 | CM15, CM16, KM16, SM21, SM22, SM23, SM24 |
Resolució de problemes | 15 | 0,6 | KM16, SM21, SM22, SM23, SM24 |
Tipus: Supervisades | |||
Tutories | 15 | 0,6 | CM15, CM16, KM16, KM17, SM21, SM22, SM23, SM24 |
Tipus: Autònomes | |||
Elaboració de treballs | 15 | 0,6 | KM16, SM21, SM22, SM23 |
Estudi | 43 | 1,72 | KM16, KM17, SM21, SM22, SM23, SM24 |
Idioma d’impartició : Castellà
L’assignatura funciona en base a dues metodologies d’ensenyament-aprenentatge:
a) Sessions de classes magistrals:Exposició del contingut teòric del programa de forma clara, sistemàtica i organitzada per part dels professors (els alumnes tindran al Campus Virtual de l’Autònoma Interactiva les transparències bàsiques dels temes). Es fomentarà, en tot moment, la participació de l’alumnat a l’aula; es valoraran les seves aportacions, reflexions, i dubtes.
b) Sessions de classes pràctiques:A les sessions de classes pràctiques els professors proposaran una sèrie d’activitats pràctiques al llarg del curs sobre els temes teòrics tractats a les sessions magistrals. Els alumnes hauran de llegir alguna documentació proposada pel professorat i hauran de fer alguna pràctica associada a la lectura (Comentari i comprensió del text). Els alumnes també resoldran diversos problemes relacionats amb l’operativa de les empreses turístiques.
Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, perquè els alumnes completin les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Assistència i participació | 10% de la nota final | 4 | 0,16 | CM15, CM16, KM17 |
Examen - Parcial I | 30% de la nota final | 1 | 0,04 | CM15, CM16, KM16, KM17, SM21, SM22, SM23, SM24 |
Examen - Parcial II | 30% de la nota final | 1 | 0,04 | CM15, CM16, KM16, KM17, SM21, SM22, SM23, SM24 |
Projecte final | 20% de la nota final | 9 | 0,36 | CM15, CM16, KM17, SM22, SM23, SM24 |
Treballs individuals | 10% de la nota final | 2 | 0,08 | CM15, KM16, SM21, SM22, SM23, SM24 |
TRES OPCIONS D'AVALUACIÓ
A) AVALUACIÓ CONTÍNUA:
- Hi haurà dos exàmens parcials, que representen el 60% de la nota (30% cadascun). El 1r parcial es realitzarà dins del període establert pels parcials sense docència, mentre que el 2n parcial es realitzarà el dia de l'examen final, juntament amb el 1r parcial, si no s'ha aprovat. Es requerirà un mínim de 4 punts sobre 10 per poder fer Mitjana entre els dos exàmens.
- El projecte final representa un altre 20% de la nota. Aquest projecte de grup s'ha d'entregar i presentar a classe dins la data acordada. El projecte que no hagi obtingut una nota mínima de 5 sobre 10 haurà de repetir-se (segons les anotacions/comentaris del professor) i entregar-se de nou el dia de l'examen final.
Nota important: el plagi parcial o total significarà la no acreditació de tota l'assignatura.
- Les tasques individuals representen el 10% de la nota.
- L'assistència i la participació representen el 10% de la nota.
Per aprovar el curs els estudiants han d'obtenir almenys una nota de 5 sobre 10 en la nota final.
B) AVALUACIÓ ÚNICA:
En lloc d'avaluació contínua, els estudiants tenen l'opció d'escollir una avaluació única. Per participar en l'avaluació única, és obligatori informar al Gestió Acadèmica dins dels terminis establerts i adjuntar el/els document/s adequat/s per justificar la sol·licitud. .
Els estudiants d'avaluació única lliuraran i presentaran un projecte individual dins del termini i realitzaran l'examen final en la data i hora programades d'acord amb el calendari acadèmic publicat al programa acadèmic oficial de l'escola.
La qualificació del projecte final serà el 50% i l'examen final serà el 50% restant. Es requerirà un mínim de 5 punts per aprovar tant l'examen com el projecte. Per aprovar el curs, els estudiants han d'obtenir almenys una qualificació de 5 sobre 10 en la qualificació final.
C) EXAMEN DE RECUPERACIÓ:
Els estudiants tindran l'oportunitat de recuperar l'examen d'acord amb el calendari d'activitats acadèmiques, que s’informa a la guía de l’estudiant o a la web de l’escola.
-------------------------------------------------------------------
La qualificació de l’assignatura serà NO AVALUABLE quan l’estudiant es presenti a menys de la meitat de les activitats d’avaluació i/o no es presenti al’examen final.
Bayón Mariné, F. i Martín Rojo, I. (2004): Operaciones y Procesos de producción en el sector turístico, Madrid: Editorial Síntesis. (Temes 13 i 14).
Cerra, Javier ; Dorado, José A. ; Estepa, Diego ; Garcia, Pedro E. (1.997): “Gestión de Producción de Alojamientos Turísticos”– Col·lecció "Gestión Turística" ; Ed. Síntesis; 552 pàgines.
Dorado, José Antonio (1.996): “Organización y Control de Empresas en Hostelería y Turismo”; – Col·lecció "Ciclos Formativos FP Grado Superior Hostelería" ; Ed. Síntesis; 252 pàgines.
Dorado, José Antonio ; Cerra, Javier (1.996): “Manual de Recepción y Atención al Cliente”– Col·lecció "Ciclos Formativos FP Grado Superior Hostelería" ; Ed. Síntesis; 316 pàgines.
Jiménez Garay, Mª Isabel (2.000): “Regiduría de Pisos"; Ed. Paraninfo; 131 pàgines.
López García, Socorro (2.003): “Recepción y Atención al Cliente"; Ed. Paraninfo; 183 pàgines.
López Collado, Asunción (1.998):“La Gobernanta"; Ed. Paraninfo; 374 pàgines.
Milio Balanzá, Isabel (2.000): “Organización y Control del Alojamiento”; Ed. Paraninfo; 178 pàgines.
Olmos Juárez, L. i García Cebrián, R. (2016): Estructura del mercado turistico, Madrid: Ediciones Paraninfo.
Altre material de suport en format digital i enllaços a pàgines web s’ofereixen al Campus Virtual.
Cap.
Nom | Grup | Idioma | Semestre | Torn |
---|---|---|---|---|
(TE) Teoria | 1 | Català/Espanyol | primer quadrimestre | matí-mixt |