Titulació | Tipus | Curs |
---|---|---|
4313796 Qualitat d'Aliments d'Origen Animal | OB | 0 |
Podeu consultar aquesta informació al final del document.
Aquesta matèria no té prerequisits.
En aquesta matèria els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. Dins de les tecnologies que permeten reduir l'impacte ambiental de la indústria alimentària els estudiants estudiaran l'aprofitament de co-productes per a l'obtenció d'ingredients funcionals.
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Classes expositives participatives | 35 | 1,4 | KA09, SA08, SA09, KA09 |
Presentació/Exposició oral de treballs | 14 | 0,56 | SA11, SA11 |
Pràctiques de laboratori i de planta pilot | 6 | 0,24 | SA08, SA08 |
Seminaris | 4 | 0,16 | KA08, SA09, SA10, KA08 |
Tipus: Supervisades | |||
Aprenentatge basat en problemes | 15 | 0,6 | CA02, SA09, SA10, SA11, CA02 |
Tutories no programades | 15 | 0,6 | CA02, SA11, CA02 |
Tipus: Autònomes | |||
Elaboració d'informes | 60 | 2,4 | KA07, SA11, KA07 |
Lectura d'articles i informes d'interès | 70 | 2,8 | KA08, SA08, KA08 |
• Classes magistrals/expositives
• Seminaris
• Aprenentatge basat en problemes
• Debats
• Tutories
• Pràctiques de laboratori/planta pilot
• Elaboració d'informes/treballs
• Lectura d'articles/informes d'interès
• Presentació/exposició oral de treballs
Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Assistència a tutories | 10-15% | 3 | 0,12 | CA02 |
Assistència activa a classe | 5-10% | 0 | 0 | KA07, SA11 |
Co-avaluació dels companys | 15-20% | 0 | 0 | SA09 |
Defensa oral dels treballs | 20-30% | 1 | 0,04 | SA08 |
Lliurament de problemes i exercicis escrits | 20-30% | 1 | 0,04 | KA08, SA09, SA10 |
Proves teòriques | 20-30% | 1 | 0,04 | KA09, SA08 |
A l'inici de cada bloc el professor responsable informarà de quines són les activitats a realitzar i el pes relatiu de les activitats i assistència a la nota.
La nota final serà la resultant de la ponderació segons els continguts impartits i avaluats.
- Noves tecnologies de processament, conservació i control (24%)
- Validació dels tractaments tecnològics per garantir la qualitat dels Aliments (20%)
- Gestió de la innovación (22%)
- Sistemes d'envasament (12%)
- Valoració de matèries primeres infrautilitzades i de co-productes de la indústria alimentaria (12%)
- Sensors (10%)
Per superar el mòdul cal una nota mitjana mínima de 5 sobre 10.
Aquesta matèria no té avaluació unica.
Genèrics: Llibres online accessibles des dels ordinadors connectats a la xarxa UAB:
www.knovel.com
www.sciencedirect.com (les Enciclopèdies “of dairy sciencies”, “of meat sciencies” “of food sciences and nutrition”)
Específics:
Ahvenainen, Raija (2003). Novel Food Packaging Techniques. Woodhead Publishing. http://www.knovel.com/web/portal/browse/display?_EXT_KNOVEL_DISPLAY_bookid=914&VerticalID=0
Baldwin, Cheryl (2009). Sustainability in the Food Industry. John Wiley & Sons. http://www.knovel.com/web/portal/browse/display?_EXT_KNOVEL_DISPLAY_bookid=5063&VerticalID=0
Breivik, H. (2007). Long-Chain Omega-3 Specialty Oils. Breivik, Harald (2007). Woodhead Publishing. http://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpLCOSO002/viewerType:toc/root_slug:long-chain-omega-3-specialty-oils
Campus, M. (2010). High Pressure Processing of Meat, Meat Products and Seafood. Food Eng. Rev. 2, 256-273.
Chemat F & Vorobiev E (eds.) (2020). Green Food Processing Techniques. Preservation, Transformation and Extraction.
4 - High hydrostatic pressure processing of foods
5 - High-pressure homogenization in food processing
14 - Pulsed light as anew treatment to maintain physical and nutritional quality of food
15 - Pulsed electric field in green processing and preservation of food products
Decker, E.A.; Elias, R.J.; McClements, D.J. (2010). Oxidation in Foods and Beverages and Antioxidant Applications, Volume 2 - Management in Different Industry Sectors. Woodhead Publishing. http://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpOFBAAVMK/viewerType:toc/root_slug:oxidation-in-foods-beverages/url_sl
Doona, Christopher J.; Kustin, Kenneth; Feeherry, Florence E. (2010). CaseStudies in Novel Food Processing Technologies - Innovations in Processing, Packaging and Predictive Modelling. Woodhead Publishing. http://www.knovel.com/web/portal/browse/display?_EXT_KNOVEL_DISPLAY_bookid=3882&VerticalID=0
Martin, R.E., Carter, E.P., Flick, G.J.., Davis, L.M. (2000). Marine & freshwater products handbook, CRC Press.
Medina-Meza, I.G., Barnaba, C., Barbosa-Cánovas, G.V. (2014). Effects of high pressure processing on lipid oxidation: A review. Innovative Food Science and Emerging Technologies 22, 1-10.
Peter W.B. Phillips, Jeremy Karwandy, Graeme Webb andCamilleD. Ryan (2012). Innovation in Agri-food Clusters. Theory and Case Studies. CABI https://xpv.uab.cat/cabebooks/FullTextPDF/2012/,DanaInfo=.awxyCgfhpHx1r+20123378738.pdf
Zhang ZH, Wang LH, Zeng XA, Han Z & Brennan CH (2019). Non-thermal technologies and its current and future application inthe food industry: a review. Food Sc. & Tech. 54: 1-13. https://doi-org.are.uab.cat/10.1111/ijfs.13903
Programari lliure suggerit pels professors.
Nom | Grup | Idioma | Semestre | Torn |
---|---|---|---|---|
(PAULm) Pràctiques d'aula (màster) | 1 | Espanyol | segon quadrimestre | matí-mixt |
(PLABm) Pràctiques de laboratori (màster) | 1 | Espanyol | segon quadrimestre | matí-mixt |
(SEMm) Seminaris (màster) | 1 | Espanyol | segon quadrimestre | matí-mixt |
(TEm) Teoria (màster) | 1 | Espanyol | segon quadrimestre | matí-mixt |