Logo UAB

Mètodes Qualitatius per a la Recerca en Ciències Socials

Codi: 42409 Crèdits: 6
2024/2025
Titulació Tipus Curs
4313784 Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social OT 0

Professor/a de contacte

Nom:
Eduardo Ariza Sole
Correu electrònic:
eduard.ariza@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu consultar aquesta informació al final del document.


Prerequisits

No hi ha prerequisits. 


Objectius

Aquest mòdul desenvolupa les capacitats en el disseny de la recerca, guia als estudiants a través  de la lògica del procés de recerca i els proporciona les eines  analítiques, metodològiques, tecnològiques necessàries  per dur a terme  recerca qualitativa en les ciències socials. Durant el curs, anirem  des de els aspectes conceptuals i epistemològics del disseny de la recerca (incloent les preguntes de recerca i la revisió de la literatura), el desenvolupament  de mètodes  de recerca, qüestions ètica, tècniques/habilitats en la recollida de dades, fins al processament de les dades i l'anàlisi, escriptura i presentació dels resultats de la recerca. 

Els estudiants explicaran els objectius de la seva recerca, dissenyaran un estudi qualitatiu, accediran a les dades existents, prepararan el treball de camp, seleccionaran les millors tècniques per obtenir les dades necessàries, prendran notes de camp detallades, reflexionaran i monitoritzaran la seva recerca, aprendran el software qualitatiu, duran a terme diferents tipus d'anàlisi de dades, i escriuran memos analítiques, informes, i articles. Al final del curs, els estudiants tindran la capacitat de  fer un treball crític i d'avaluació de la recerca duta a terme per altres investigadors. 

La classe s'organitza i es condueix coma un seminari de recerca amb lectures setmanals, discussions, exercicis de camp, exercicis a classe, informes del treball de camp i presentacions dels estudiants. S'espera que els estudiants arribin a classe preparats havent llegit les lectures i fet les tasques, i participin activament en la discussió de classe.

 

Objectiusde la formació del curs:

  1. Formar els estudiants en el disseny sòlid  de la recerca, en la construcció de bones preguntes derecerca i en la selecció de mètodes apropiats  per a la recerca qualitativa
  2. Formar els estudiants en l'adquisició del coneixement necessari per a la comprensió del significat de la recerca qualitativa, com es distingeix  de la recerca quantitativa i com les dues aproximacions  són complementàries per avançar en la producció de coneixement.
  3. Ajudar als estudiants a desenvolupar un coneixement adequat dels principals mètodes  de la recerca qualitativa i de la preparació del treball de camp, l'accés a la informació, i a la recollida i anàlisi de dades.
  4. Introduir els estudiants  a les implicacions metodològiques i ètiques  relacionades amb els mètodes  de recerca qualitativa.
  5. Introduir els estudiants en l’ús de software i altres eines no digitals dissenyades per ajudar a seleccionar, organitzar, processar i analitzar informació qualitativa.
  6. Ajudar els estudiants  a aprendre a sintetitzar i escriure els resultats en forma de memos, informes i articles. 

 


Competències

  • Aplicar els coneixements d'economia ambiental i ecològica a l'anàlisi i a la interpretació de problemàtiques ambientals.
  • Aplicar la metodologia de recerca, les tècniques i els recursos específics per a investigar i produir resultats innovadors en l'àmbit dels estudis ambientals.
  • Comunicar oralment i per escrit en anglès.
  • Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, tot i ser incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions, així com els coneixements i les raons últimes que les fonamenten, a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant, en gran manera, amb treball autònom a autodirigit.
  • Tenir coneixements que aportin la base o l'oportunitat de ser originals en el desenvolupament o l'aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.

Resultats d'aprenentatge

  1. Aplicar la metodologia de recerca, les tècniques i els recursos específics per a investigar i produir resultats innovadors en l'àmbit dels estudis ambientals.
  2. Aprendre a discriminar les implicacions ètiques i metodològiques relacionades amb les decisions que s'han d'adoptar per dissenyar i dur a terme la investigació qualitativa.
  3. Comunicar oralment i per escrit en anglès.
  4. Discriminar les implicacions ètiques i metodològiques relacionades amb les decisions que s'han d'adoptar per dissenyar i dur a terme la investigació qualitativa.
  5. Dissenyar una bona investigació, fent bones preguntes d'investigació, i seleccionant mètodes apropiats per a la investigació qualitativa.
  6. Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions, així com els coneixements i les raons últimes que les fonamenten, a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  7. Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant, en gran manera, amb treball autònom a autodirigit.
  8. Tenir coneixements que aportin la base o l'oportunitat de ser originals en el desenvolupament o l'aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.

Continguts

Sessió 1. Introducció a la investigació i al disseny en Ciències Socials: Recerca Qualitativa vs. Quantitativa.

Sessió 2. Fer les preguntes adequades & Problematització i disseny de la teva recerca. Elaboració de propostes de recerca.

Sessió 3. Desconstruint la teoria i revisions de literatura.

Sessió 4. Ètica en la recerca social. Confiabilitat i Validesa.

Sessió 5. Mapes de relleu de l’experiència. La preparació de treball de camp I.

Sessió 6.  La preparació de treball de camp II. Observació participant.

Sessió 7. Duent a terme entrevistes i observacions i escriptura de notes de camp. 

Sessió 8. Discussió en Grups Focals.

Sessió 9. Anàlisi de dades qualitatives i introducció a la teoria fonamentada

Sessió 10. Teoria fonamentada + pràctica de software.

Sessió 11. Altres mètodes qualitatius. 


Activitats formatives i Metodologia

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Exercisis a l'aula 12 0,48
Teoria 14 0,56
treball de camp 6 0,24
Tipus: Supervisades      
Treball en grups reduits 22 0,88
Tutorització 8 0,32
Tipus: Autònomes      
A casa tasques curtes 20 0,8
Disseny i pràctica del treball de camp 13 0,52
Lectures 15 0,6
Treballs i pràctiques 36 1,44

 Treball en grup (classe):

1) Discussió dels articles/documents assignats a la sessió (anàlisi crítica) 

 

Treball individual de l'estudiant:

1) Preparació del treball setmanal i les lectures 

3) Preparació i realització d'observacions

3) Preparació, conducció i transcripció d'entrevistes 

4) Escriptura de notes de camp de les entrevistes i observacions

5) Escriptura d' informes/articles/memo del treball de camp

6) Exercicis a l'aula

 

Treball en grups reduïts: Workshops 

1) Workshop per a l'anàlisi de dades qualitatives 

2) Treball de camp observació participant

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.


Avaluació

Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Discussió de lectures 10% 2 0,08 6, 3, 7, 8
Examen 50% 2 0,08 1, 6, 3, 7, 5, 2, 4, 8
Exercicis a l'aula 40% 0 0 3, 7, 5, 2, 8

El curs inclourà exercicis a l'aula, discussió de lectures i un examen per a la seva avaluació.  Es tindrà en compte l'assistència i participació activa en la discussió de classe, quantitat i qualitat de la participació, actitud constructiva en l’adquisició de coneixement. Únicament l’examen serà recuperable.

Per participar a la recuperació, l’alumnat ha d’haver estat prèviament avaluat en un conjunt d’activitats el pes de les quals equivalgui a un mínim de 2/3 parts de la qualificació total. En aquest cas, per aprovar l’assignatura, l’alumne/a haurà d’anar a la recuperació quan la nota de l’examen sigui inferior a 4 o la nota mitjana de l’assignatura sigui inferior a 5. 

L’estudiant rebrà la qualificació de “No avaluable” si ha lliurat zero evidències d'aprenentatge o ha fet lliuraments que suposin fins a 1/3 de la nota total. Si supera aquest llindar, la qualificació final de l'assignatura ja no podrà ser "No avaluable" i es qualificarà a partir de les evidències d'aprenentatge aportades.

En cas que l’estudiant realitzi qualsevol irregularitat que pugui conduir a una variació significativa de la qualificació d’un acte d’avaluació, es qualificarà amb 0 aquest acte d’avaluació, amb independència del procés disciplinari que s’hi pugui instruir. En cas que es produeixin diverses irregularitats en els actes d’avaluació d’una mateixa assignatura, la qualificació final d’aquesta assignatura serà 0. Si es produeixen qualsevol irregularitat en l’examen, aquest no serà recuperable.

Aquesta assignatura no preveu el sistema d’avaluació única. 


Bibliografia

El llistat de referències que segueix és exhaustiu i inclou nombroses lectures recomanades als estudiants. Els estudiants rebran, abans de la primera classe del curs, una llista més curta amb lectures setmanals obligatòries. 
 
 
Abbott, Andrew. Methods of Discovery: Heuristics for the Social Sciences, W. W. Norton, 2004.
Alasuutari, Pertti. Researching Culture: Qualitative Methods and Cultural Studies. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
Alderson, Pricilla. “Confidentiality  and Consent in Qualitative Research”. Network: Newsletter of the British Sociological  Association 69: 6-7, 1998.
Alvesson, Mats. Postmoderism  and Social Research. Buckingham: Open University Press, 2002.
Banks, Marcus. Visual Methods  in Social Research. London: Sage Publications, 2001.
Barbour, Rosaline. Doing Focus Groups. London: Sage Publications, 2007. 
Barrett, Christopher B. and Jeffrey W. Cason. “The Logistics of Fieldwork” and “The Challenges of the Field,” in Overseas Research: A Practical Guide. Baltimore: Johns Hopkins University Press, 1997.
Barter, Christine and Emma Renold. The use of Vignettes in Qualitative  Research. Social Research Update 25, 1999.
Becker, Howard S. “Problems and Inference and Proof in Participant Observation”. American Sociological Review 23: 652-60, 1958.
Becker, Howard S. Writing for Social Scientists: How to Start and Finish Your Thesis, Book, or Article. University of Chicago Press, 1986.
Becker, Howard S. Tricks of the Trade, University of Chicago Press, 1998. 
Becker, Howard S. “The Epistemology of Qualitative Research.” Pp. 53-71 in R. Jessor, A. Colby, and R Schweder (eds.), Ethnography and Human Development: Context and Meaning in Social Inquiry. Chicago: University of ChicagoPress, 1996.
Becker Howard S. and Geer Blanche.  “Participant Observation  and Interviewing: A Comparison”. Human Organization 16: 28-32, 1957.
Belson William A. The Design  and Understanding of Survey Questions. Aldershot: Gower, 1981.
Bennett, Andrew and Colin Elman. “Qualitative Research: Recent Developments in Case Study Methods,” Annual Review of Political Science, pp. 455-476, 2006.
Berg, Bruce L. Qualitative Research Methods for the Social Sciences. Boston: Allyn and Bacon, 1998.
Blumer, Herbert. “What is wrong with Social Theory?”. American Sociological Review 19: 3-10,1954.
Bogdan, Robert and Steven Taylor. Introduction to Qualitative Methods.
Bryman, Alan. Social research methods. New York: Oxford University Press, 2004.
Bryman, Alan. “Integrating  Quantitative and Qualitative  Research: How is it Done?”. Qualitative Research 6: 97-113, 2006. 
Burawoy, Michael "Extended Case Method," in Sociological Theory, 16:1, 1998, pp. 4-33. 
Charmaz, Kathy. “Grounded Theory: Objectivist and Constructivist Methods”, in N.K. Denzin and Y.S. Lincoln (eds). Handbook of Qualitative Research. Thousand Oaks: Sage Publications. 2000.
Charmaz, Kathy. Constructing Grounded Theory, Sage Publications, 2006.
Collier, David, James Mahoney, and Jason Seawright. “Claiming Too Much: Warnings about Selection Bias,” pp. 85-102 in Henry Brady and David Collier (eds), Rethinking Social Inquiry: Diverse Tools, Shared Standards. Lanham: Rowman and Littlefield, 2004.
Collier, David and James Mahoney. “Insights and Pitfalls: Selection Bias in Qualitative Research.” World Politics 49(1): 56-91, 1996. 
Cook, Ian. “Participant Observation” Pp. 127-150 in R. Flowerdew, D. Martin (eds) Methods in Human Geography - a guide for students doing a research project. Longman: Essex, 1997.
Cloke, Paul. et al. Practicing human geography. London: Sage Publications, 2004. 
Creswell, John W. Research Design: Qualitative and Quantitative Approaches. Thousand Oaks: Sage Publications, 1994.
Creswell, John W. Research design: Qualitative, quantitative, and mixed method approaches. Thousand Oaks: Sage Publications, 2003.
Creswell, John W and Tashakkori Abbas. “Developing  Publishable  Mixed Methods Manuscripts”. Journal of Mixed Methods Research 1: 107-111, 2007.
Crouch, Mira and McKenzie Heather. “The Logic of Small Samples in Interview-Based Qualitative Research”. Social Science Information 45: 483-499, 2006.
Dale, Angela, Arber, Sara and Michael Procter. Doing Secondary Analysis. London: Uniwin Hyman, 1988.
Denzin, Norman K. The Research Act. New Jersey: Prentice Hall, 1989.
Denzin, Norman K., and Yvonna S. Lincoln (eds). Handbook of Qualitative Research. Thousand Oaks: Sage Publications, 1994.
Dewalt, Kathleen M. and Billie R. Dewalt. “Writing Fieldnotes” and “Sample Fieldnotes.” In Participant Observation: A Guide for Fieldworkers. Alta Mira, 2002.
Diener, Edward, and Rick Crandall. Ethics in Social  and Behavioral Research. Chicago: University of Chicago Press, 1978. 
Dingwall, Robert. “Ethics and Ethnography”. Sociological Review  28: 871-891, 1978. 
Emerson, Robert. Contemporary Field Research. Waveland Press, 2001. 
Emerson, Robert, Rachel Fretz, and Linda Shaw. Writing Ethnographic Field Notes. Chicago: University of Chicago Press, 1995.
Fetterman, David. Ethnography Step by Step.
Feak,  Christine B. and John M. Swales. Telling a Research Story. Writing a Literature Review.  The Michigan Series in English for Academic & Professional Purposes. The University of Michigan,2009. 
Fielding, Nigel and Raymond M Lee (eds). Using Computers in Qualitative Research.
Fielding, Nigel and Raymond M Lee (eds). Computer Analysis and Qualitative  Research. London: Sage Publications, 1998. 
Fleetwood, Steve. “Ontology in Organization and Management Studies: A critical Realist Perspective”. Organization 12:197-222, 2005.
Flowerdew, Robin. Methods in Human Geography. A guide for students doing a research project, Harlow: Prentice Hall, 1997
Forster Nick. “The Analysis of Company Documentation”, in C. Cassell and G. Symon (eds). Qualitative Methods in Organizational Research. London: Sage Publications, 1994.
Geddes, Barbara. “How the Cases You Choose Affect the Answers You Get: Selection Bias and Related Issues.” Paradigms and Sandcastles: Theory Building and Research Design in Comparative Politics. Ann Arbor: University of Michigan. Skim pages 89-129, 2003.
Geertz, Clifford. “Thick Description: Toward an Interpretive Theory of Culture.” Chapter 1 in The Interpretation of Cultures. New York: Basic Books, pp. 3-54, 1973
George, Alexander L., and Andrew Bennett. Case Studies and Theory Development in the Social Science. Cambridge, Mass: MIT Press. Read pages 3-36, skim pages 73-108, 2005.
Gerring, John. “The Case Study: What it is and What it Does.” In Charles Boix and Susan Stokes (eds), The Oxford Handbook of Comparative Politics, pp 90-122, 2007.
Glaser, Barney. Theoretical Sensitivity (also Basics of Grounded Theory Analysis).
Glaser, Barney G. and Anseslm L. Strauss. The Discovery of Grounded Theory: Strategies for Qualitative Research. New York: Aldine, 1967.
Glaser and Strauss, "Discovery of Substantive Theory: A Basic Strategy Underlying Qualitative Research." The American Behavioral Scientist 8, 1965.*
Glasman-Deal Hilary. Science Research Writing. For Non-NativeSpeakers of English. Imperial College Press. 2010. 
Glense, Corrine and Alan Peshkin. Becoming Qualitative Researchers.
Gluck, Sherna Berger and Daphne Patai. Women’s Words: The Practice of Feminist Oral History. London: Routledge, 1991
Guest, Greg, Bunce, Arwen and Laura Johnson. “How many  Interviews are Enough? An Experiment with Data  Saturation and Variability”. Field Methods 18: 59-82, 2006.
Hammersley, Martyn and Paul Atkinson. Ethnography: Principles in Practice.  London: Tavistock Publications, 1983.
Hammlersley, Martyn and Paul Atkinson. Etnography: Principles in Practice. London: Routledge, 1995.
Harper, Douglas. "Talking about pictures: a case for photo elicitation". Visual Studies 17(1): 13-26, 2002.
Hay, Iain.Qualitativeresearch methods in Human Geography. Oxford: Oxford University Press, 2005.
Hertz, Rosanna, and Jonathan B. Imber. Studying Elites Using Qualitative Methods. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
Holliday, Adrian. Doing & Writing Qualitative Research. Thousand Oaks: Sage Publications, 2016. 
Hughes, John A. The Philosophy of Social Research. Harlow: Longman, 1990.
Hycner, Richard H. “Some Guidelines for the Phenomenological Analysis of Interview Data”. Human Studies 8: 279-303, 1985.
Jones, Charles O. “Doing Before Knowing: Concept Development in Political Research.” American Journal of Political Science 18(1): 215-228, 1974. 
Johnson, John. Doing Field Research.
Junker, Buford. Fieldwork.
Jesson Jill K., Matheson Lydia and Fiona M. Lacey. Doing your literatura Review. Traditional and Systematic Techniques. Thousand Oaks: Sage Publications, 2011.
Kelle, Udo, ed. Computer-Aided Qualitative Research. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
King, Gary, Robert O. Keohane, and Sidney Verba. Designing Social Inquiry: Scientific Inference in Qualitative Research. Princeton: Princeton University Press. Page 35-49 and 76-91. 1994
Kirk, Jerome and Mark L. Miller. Reliability  and Validity in Qualitative Research. Newbury Park: Sage Publications, 1986. 
Kitching, Rob and Nicholas J. Tate. Conducting research into Human Geography. Theory, methodology and practice, Harlow: Prentice Hall, 2000.
Leech, Beth. “Asking Questions: Techniques for Semistructured Interviews.” Political Science & Politics 35(4):665-668, 2002.
Little, Daniel. “Evidence and Objectivity in the Social Sciences.” Social Research 60: 363-96, 1993
Lincoln, Yvonna and Egon Guba. Naturalistic Inquiry.
Lincoln, Yvonna S and William G Tierney. “Qualitative Research and Institutional  Review Boards”. Qualitative Inquiry 10: 219-234, 2004.
Lofland, John and Lyn Lofland, Analyzing Social Settings. Belmont CA. 1995.
Lofland, John.  Doing Social Life.
Lundberg Craig and Cheri Young. Foundations for Inquiry: Choices and Trade-Offs in the Organizational Sciences. Stanford University Press. 2005.
Marini, Margaret and Burton Singer. “Causality in the Social Sciences.” Sociological Methodology 18: 347-409, 1988 
Marshall, Catherine. Designing Qualitative Research, 2nd ed. Thousand Oaks: Sage Publications, 1994. 
Mason, Mark. Sample Size and  Saturation in PhD Studies Using Qualitative Interviews, [63 paragraphs], Forum  Qualitative : Qualitative Social Research , 11/3, art. 8, http:/nbn-resolving.de/urn:nbn:de:0114-fqs100387 (accessed 1 October 2010).
Maxwell, Joseph Alex. Qualitative Research Design: an Interactive Approach. Thousand Oaks: Sage Publications.
Maxwell JA. 2002. "Understanding and Validity in Qualitative Research," Harvard Educational Review, 62:3, 1992, pp. 279-300. reprinted in In Huberman and Miles(eds) The Qualitative Researcher’s Companion. Beverly Hills: Sage
 Publications, 37-64.*
McCracken, Grant. The Long Interview. Thousand Oaks: Sage Publications, 1988.
Miles, Matthew B., and A. Michael Huberman. Qualitative Data Analysis. Thousand Oaks: Sage Publications, 1994.
Mishler, Elliott. Research Interviewing. Harvard University Press, 1986.
Morgan, Gareth and Linda Smircich. “The Case for Qualitative Research.” The Academy of Management Review 5: 491-500, 1980
Morse, Janice M. Critical Issues in Qualitative Research Methods. Thousand Oaks: Sage Publications, 1993.
Morse, Janice M., and Peggy Anne Field. Qualitative Research Methods. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
Nielsen, Joyce McCarl. Feminist ResearchMethods. Boulder: Westview Press, 1990.
Noy, Chaim. “Sampling  Knowledge: The Hermeneutics of Snowball Sampling in Qualitative Research”. International Journal of Social Research Methodology 11: 327-344, 2008. 
Pfaffenberg, Bryan. Microcomputer Applications in Qualitative Research.
Punch, Maurice. The Politics and Ethics of Fieldwork. Thousand Oaks: Sage Publications, 1986.
Ragin, Charles C. and Howard Becker. What is a Case? Exploring the Foundations of Social Inquiry. New York: Cambridge University Press,1992.
Read, B., MacLean, L.M. and Cammett, M. “Symposium: Field Research: How 
Rich? How Thick? How Participatory?” Qualitative Methods. 4(2) 9-18, 2006
 Reason, Peter, ed. Participation in Human Inquiry: Research with People. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
Reinharz, Shulamit, with Lynn Davidman. Feminist methods in social research. New York: Oxford University Press, 1992.
Rose, Gillian. “Using photographs as illustrations in Human Geography”. Journal of Geography in Higher Education 32 (1):151-160, 2008
Roulston Kathryn, deMarrais Kathleen and Jamie B Lewis. “Learning to Interview in the Social Sciences”. Qualitative Inquiry 9: 643-668, 2003.
Rubin, Irene B., and Herbert J Rubin. Hearing Data: The Art of Qualitative Interviewing. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995 (August).
Sandberg, Jorgen, and Mats Alvesson. “Ways of Constructing  Research  Questions: Gap-Spotting  or Problematization?”. Organization 18: 23-44, 2011.
Schaeffer, Nora Cate and Stanley Presser. “The Science of Asking Questions.” Annual Review of Sociology 29: 65-88. 2003
Schwab, Donald P. “Construct Validity in Organizational Behavior.” Research in Organizational Behavior 2: 3-43, 1980.
Schatzman, Leonard and Anselm Strauss. Field Research.
Scott Greg and Roberta Garner. Doing Qualitative Research: Designs, Methods, and Techniques.  New Jersey: Pearson Education, 2013. 
Seawright, Jason and John Gerring. “Case Selection Techniques in Case Study Research: A Menu of Qualitative and Quantitative Options.” Political Research Quarterly 61: 294-308. 2008.
Siccama Carolyn and Stacy Penna. Enhancing Validity of Qualitative Dissertation Research Study by Using NVIVO. Qualitative Research Journal.  Vol. 8 (2), 2008.
Singleton, Royce A. and Bruce C. Straits. Chapter 1 in Approaches to Social Research, Fifth Edition. Oxford: Oxford University Press, 2009.
Silverman, David. Qualitative Methodology and Sociology. Aldershot: Gower Publishing, 1985.
Silverman, David. Interpreting Qualitative Data. London: Sage Publications, 1993.
Silverman, David. Qualitative research: Theory, method and practice. London: Sage Publications, 1997
Spradley, James. Participant Observation.
Stefani Lorraine and Jude Carroll. “A Briefing  on Plagiarism” (Assessment Series No. 10)., Learning and Teaching  Support Network Generic Guidance, 2001.
Strauss, Anslem. Qualitative Analysis for Social Scientists.
Strauss and Corbin, 1998. Basics of Qualitative Research:  Techniques and Procesures for Developoing Grounded Theory.
Swales JM and CB. Feak. “Academic Writing  for Graduate Students”. Michigan Series in English for Academic & Professional Purposes. The University of Michigan. 2012.
Tracy, Sarah J. “Qualitative Quality: Eight “Big Tent” Criteria  for Excellent Qualitative Research”. Qualitative Inquiry 16: 837-851, 2010. 
Van Maanen, John. Tales Of the Field. Chicago: University of Chicago Press, 1988.
Van Maanen, John. Representation in Ethnography. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
Waller, Vivienne,Farquharson Karen and Deborah Dempsey. Qualitative Social Research. Contemporary Methods for the Digital Age. Thosand Oaks: Sage Publications, 2016. 
Warren, Carol A.B. Gender Issues in Field Research. Thousand Oaks: Sage Publications, 1988.
Warren, Carol A. B. and Tracy X. Karner. “Analyzing Qualitative Data.” Pp. 187-218 in Discovering Qualitative Methods: Field Research, Interviews, and Analysis. Los Angeles, CA: Roxbury Publishing Company, 2005.
Weiss, Robert S. Learning from Strangers: The Art & Method of Qualitative Interviewing. New York: Free Press. 1994.
Weitzman, Eben A., and Matthew B. Miles. Computer Programs for Qualitative Data Analysis. Thousand Oaks: Sage Publications, 1995.
Yin, Robert. Case Study Research: Design and Methods, 4th Edition. Beverly Hills: Sage Publications, 2008.
Zimdars, Anna. “Challenges to Meritocracy? A Study of the Social Mechanisms in Social Selection and Attainment at the University of Oxford”. D.Phil.thesis, Sociology, University of Oxford, 2007. 
 
La col.lecció de l'editorialSage "Qualitative Research Methods" inclou guies excel.lents, com per exemple: 
Erickson and Stull, Doing Group Ethnography (#42)
Schwartzman, Ethnography in Organizations (#27)
Feldman, Strategies for Interpreting Qualitative Data (#33)
Gladwin, Ethnographic Decision Tree Modeling (#19)
Holstein and Gubrium, The Active Interview (#37)
Riessman, Narrative Analysis (#30)
 
A continuació trobareu una diversa col.lecció d'estudis (en format llibre) que utilitzen mètodes qualitatius. 
Adler, Patricia. Wheeling and Dealing.
Aitheide, David. Creating Reality.
Andersen. Elijah.Code of the Street.
Becker, Howard. Et al, Boys in White.
Becker, Howard. Outsiders.
Bennett,Stith. Making Music Together.
Billig, Michael. Talking of the Royal Family.
Bittner, Egon, Aspects of Police Work.
Blee, Kathleen. Insides Organized Racism.
Bourgeois, Philippe. In Search of Respect.
Brooks, Peter and Paul Gewirtz (eds.), Law's Stories.
Bumiller, Kristin. The Civil Rights Society.
Burawoy, Michael. Making Out on the Shop Floor.
Cassell, Joan. Expected Miracles.
Cavan, Sherri. Liquor License.
Conley, John M. and William M. O'Barr. Rules Versus Relationships
Crozier, Michel.  The Bureaucratic Phenomenon.
Duneier, Mitch.  Slim's Table; Sidewalk.
Eden, Lyn.  The Whole World on Fire.
Engel, David and Frank Munger, Rights of Inclusion.
Epstein, Steve.Impure Science.
Ewick and Silbey, The Common Place of Law: Stories From Everyday Life. 
Faulkner, Rob. Music on Demand.
Gaines, Donna. Teenage Wasteland.
Gans, Herbert, The Urban Villagers: Group and Class in the Life of Italian-Americans
Gieryn, Tom. The Cultural Boundaries of Science.
Gilliom, John. Overseers of the Poor.
Goffman, Erving. Asylums; Presentation of Self in Everyday Life; Stigma.
Greenhouse, Carol. Praying for Justice.
Gusterson, Hugh, Nuclear Rites.
Harper, Doug. Working Knowledge.
Helmreich, Stefan. Silicon Second Nature.
Hochschild, Arlie. The Managed Heart.
Howe, James. A People Who Would Not Kneel.
Humphreys, Laud. Tearoom Trade.
Jackson, Jean.Camp Pain.
Jacobs, Jane The Death and Life of Great American Cities
Jasper, Jim and Dorothy Nelkin. The Animal Rights Crusade.
Katz, Jack. The Seductions of Crime; How Emotions Work.
Knorr-Cetina, Karin. Epistemic Cultures.
Krieger, Susan. The MirrorDance.
Kunda, Gideon. Engineering Culture.
Latour, Bruno and Steve Woolgar. Laboratory Life.
Lynch, Michael. Scientific Practice and Ordinary Action.
Marorella, Roseann. The Sociologyof Opera.
Moore, Joan. Going Down to the Barrio.
Oldenburg, Ray.  The Great Good Place:  Cafes, Coffee Shops, Bookstores, Bars, Hair Salons and Other Hangouts at the Heart of the Community
Pattillo, Mary Black on the Block:  The Politics of Race and Class in the City
Paxson, Heather. Making Mothers.
Petryna, Adriana. Life Exposed.
Prus, Bob and C.D. Sharper. Road Hustler.
Rock, Paul. Makig People Pay.
Rosenblum, Barbara. Photographers at Work.
Sanders, Clint. Customizing the Body.
Sarat, Austin and William Felstiner.  Divorce Lawyers and their Clients.
Seron, Carroll. The Business of Practicing Law.
Spradley, James. You Owe Yourself a Drunk.
Spradley, James and Brenda Mann. The Cocktail Waitress.
Slyomovic,Susan. The Performance of Human Rights in Morocco.
Traweek, Sharon. Beamtimes and Lifetimes.
Tuchman, Gaye. Making News.
Vale, Lawrence Reclaiming Public Housing: A Half-Century of Struggle in Three Public Neighborhoods
Vaughan, Diane. Uncoupling.
Walley, Christine. “Rough Waters: Struggles over the Environment, Development Weatherford, Jack. Porn Row.
Weinstein, Deena. Heavy Metal.
Whyte, William F. Streetcorner Society.
Willis, Paul. Learn to Labour.
Zuboff, Shoshana. In the Age of the Smart Machine.
Zussman, Robert. Intensive Care.
 
 
 

Programari

Microsoft Office o similar.

Nvivo


Llista d'idiomes

Nom Grup Idioma Semestre Torn
(TEm) Teoria (màster) 1 Anglès primer quadrimestre matí-mixt