Logo UAB

Pràctiques Professionals

Codi: 107538 Crèdits: 12
2024/2025
Titulació Tipus Curs
2500253 Biotecnologia OT 4

Professor/a de contacte

Nom:
Sandra Villegas Hernández
Correu electrònic:
sandra.villegas@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu consultar aquesta informació al final del document.


Prerequisits

 

•1r curs superat (a finals de febrer)
•120 crèdits aprovats (a finals de febrer)
•Matrícular l’assignatura abans de començar
•Tenir el Número de la Seguretat Social: necessari per donar l’alta a SS
•Signatura electrònica (idCat, DNIe, FNMT...): per la signatura del conveni

Objectius

Es tracta d'una assignatura optativa que es cursarà preferentment a quart curs.

Els objectius de l'assignatura són:
. Promoure la integració de l'estudiant en el món de l'empresa o en un grup de recerca, ja sigui en una entitat pública o privada.
. Conèixer i aplicar tècniques biotecnològiques que s'usen en algun àmbit industrial o en projectes concrets de recerca.
. Elaborar autònomament un informe sobre l'estada pràctica.


Resultats d'aprenentatge

  1. CM40 (Competència) Adaptar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia a l'entorn industrial professional.
  2. CM40 (Competència) Adaptar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia a l'entorn industrial professional.
  3. CM40 (Competència) Adaptar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia a l'entorn industrial professional.
  4. CM40 (Competència) Adaptar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia a l'entorn industrial professional.
  5. CM40 (Competència) Adaptar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia a l'entorn industrial professional.
  6. CM40 (Competència) Adaptar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia a l'entorn industrial professional.
  7. CM41 (Competència) Treballar en equip i de manera col·laborativa en un entorn professional relacionat amb la biotecnologia.
  8. KM42 (Coneixement) Recordar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia.
  9. KM42 (Coneixement) Recordar les tècniques de diversos àmbits experimentals de la biotecnologia.
  10. KM43 (Coneixement) Explicar les bases del disseny i funcionament de bioreactors, així com els paràmetres rellevants en fenòmens de transport i els balanços de matèria i energia en els processos bioindustrials.
  11. KM43 (Coneixement) Explicar les bases del disseny i funcionament de bioreactors, així com els paràmetres rellevants en fenòmens de transport i els balanços de matèria i energia en els processos bioindustrials.
  12. KM43 (Coneixement) Explicar les bases del disseny i funcionament de bioreactors, així com els paràmetres rellevants en fenòmens de transport i els balanços de matèria i energia en els processos bioindustrials.
  13. SM40 (Habilitat) Analitzar les estratègies de producció i millora de productes de diferents sectors de producció per mètodes biotecnològics.
  14. SM40 (Habilitat) Analitzar les estratègies de producció i millora de productes de diferents sectors de producció per mètodes biotecnològics.
  15. SM40 (Habilitat) Analitzar les estratègies de producció i millora de productes de diferents sectors de producció per mètodes biotecnològics.
  16. SM41 (Habilitat) Desenvolupar en un entorn professional els coneixements teòrics adquirits de biotecnologia.
  17. SM41 (Habilitat) Desenvolupar en un entorn professional els coneixements teòrics adquirits de biotecnologia.
  18. SM41 (Habilitat) Desenvolupar en un entorn professional els coneixements teòrics adquirits de biotecnologia.
  19. SM41 (Habilitat) Desenvolupar en un entorn professional els coneixements teòrics adquirits de biotecnologia.
  20. SM41 (Habilitat) Desenvolupar en un entorn professional els coneixements teòrics adquirits de biotecnologia.
  21. SM41 (Habilitat) Desenvolupar en un entorn professional els coneixements teòrics adquirits de biotecnologia.

Continguts

El contingut d'aquesta assignatura és variable ja que dependrà de la entitat en concret en que es realitzi l'estada. Malgrat això, en tots els casos, el contingut guardarà sempre una estreta relació entre la Biotecnologia i l'activitat que es proposi desenvolupar, ja sigui en una empresa o en un grup de recerca.

Hi han les següents modalitats de places:
Places oferides per la Facultat: Places internes UAB
Places propostes per l'estudiant: Places externes o, en alguns casos, ja compromeses amb professors UAB

Els/les estudiants de les places amb professors/es UAB el/la tindrán com a tutor/a acadèmic.
Els/les estudiants que realitzin les práctiques fo  ra de la UAB seran tutoritzats per la coordinadora de l'assignatura.


Activitats formatives i Metodologia

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Estada práctica 280 11,2 CM40, CM40, CM41, KM42, SM41
Tipus: Autònomes      
Memòria final elaborada per l'estudiant 20 0,8 KM43, SM40, KM43

El calendari del procés es farà públic cada curs acadèmic en el web de la Facultat de Biociències. L'estudiant trobarà tota la informació relativa a aquesta assignatura, com ha de formalitzar la petició de plaça i tots els tràmits derivats de l'adjudicació de plaça en la plana web de la Facultat titulada "Pràctiques Acadèmiques en Entitats".
La Facultat organitzarà cada curs una sessió informativa general destinada als estudiants de tercer curs dels graus de la Facultat. El responsable de l'assignatura programarà cada curs acadèmic una sessió informativa específica.

 

 

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.


Avaluació

Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Estada práctica 60% 0 0 CM40, CM41, KM42, SM41
Memòria final elaborada per l'estudiant 40% 0 0 KM43, SM40

L'avaluació constarà de les següents parts:
Avaluació de la memòria final de l'estudiant (pes 40%). L'ús de l'anglès a la memòria podrà incorporar fins a 0,5 punts addicionals a la qualificació d'aquest apartat.
Informe final emès pel Tutor/a UAB / Extern/a (pes 60 %).
La memòria final es lliurarà en format electrònic a la responsable de l'assignatura, com a màxim 15 diesdesprés d'haver acabat l'estada. En casos excepcionals que han de ser autoritzats per la responsable de
l'assignatura, aquest període pot estendre's fins a un màxim de 30 dies.
Per poder ser avaluat, cal que la professora responsable de l'assignatura rebi l'informe d'avaluació de el/la tutor/a i la memòria elaborada per l'estudiant. En cas de no acomplir algun d'aquests requisits, la qualificació
de l'assignatur a serà de "No avaluable".
En la plana web de la Facultat "Pràctiques Acadèmiques en Entitats" s'hi troben les instruccions per a l'elaboració de la memòria final.
Aquesta assignatura no preveu el sistema d'avaluació única.


Bibliografia

La Bibliografia serà variable i es referirà a la tasca concreta que desenvoluparà cada estudiant durant la seva estada pràctica i a la que necessiti per a l'elaboració de la memòria final.


Programari

El programari serà variable i es referirà a la tasca concreta que desenvoluparà cada estudiant durant la seva estada pràctica i a la que necessiti per a l'elaboració de la memòria final.


Llista d'idiomes

La informació sobre els idiomes d’impartició de la docència es pot consultar a l’apartat de CONTINGUTS de la guia.