Logo UAB
2023/2024

Pràctiques Externes II

Codi: 45041 Crèdits: 24
Titulació Tipus Curs Semestre
3500070 Advocacia i Procura OB 2 1

Professor/a de contacte

Nom:
Jorge Miquel Rodríguez
Correu electrònic:
jorge.miquel@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu accedir-hi des d'aquest enllaç. Per consultar l'idioma us caldrà introduir el CODI de l'assignatura. Tingueu en compte que la informació és provisional fins a 30 de novembre de 2023.


Prerequisits

El ser graduat o graduada en Dret i haver matriculat els crèdits corresponents


Objectius

Específic

 

Integració en un despatx d’advocacia o procura o entitat jurídica.

 

Genèrics

 

-Enfrontar-se a problemes deontològics professionals.

-Familiaritzar-se amb el funcionament i la problemàtica d’institucions relacionades amb l’exercici de la professió d'advocacia o procura.

-Conèixer l’activitat d’altres operadors jurídics, així com de professionals relacionats amb l’exercici de l’advocacia i la procura.

-Rebre informació actualitzada sobre el desenvolupament de la carrera professional i les possibles línies d’activitat, així com entorn als instruments per a la seva gestió.

-En general, desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a l’exercici de la professió d’advocacia o procura.


Resultats d'aprenentatge

  • CA08 (Competència) Interactuar de manera apropiada amb els ciutadans, institucions i altres professionals.
  • CA10 (Competència) Guardar el secret professional i la confidencialitat en relació amb els assumptes que té encomanats.
  • CA11 (Competència) Desenvolupar treballs professionals en equips especialitzats i interdisciplinaris.
  • KA08 (Coneixement) Determinar l'instrument jurídic procedent per representar els interessats davant tercers, davant les administracions públiques i davant els òrgans jurisdiccionals.
  • SA19 (Habilitat) Aplicar adequadament les tècniques processals en l'execució dels actes que tenen lloc en els diferents ordres jurisdiccionals, amb especial atenció als terminis, actes de comunicació, execució i vies de constrenyiment.
  • SA37 (Habilitat) Extreure dels fets conseqüències jurídiques de forma argumentada, en tots els àmbits procedimentals.
  • SA41 (Habilitat) Integrar de manera ajustada el dret a la defensa i la postulació processal dels clients en el marc dels sistemes de tutela jurisdiccionals nacionals i internacionals.
  • SA42 (Habilitat) Expressar-se oralment i per escrit, de manera adequada al context i a les necessitats o característiques especials de cada destinatari.

Continguts

L’estudiantat del màster en pràctiques s’integra plenament a un despatx professional en el que haurà de desenvolupar les mateixes activitats que després haurà de realitzar com a advocat, advocada, procurador o procuradora en exercici, tant en les relacions amb el seu entorn com en l’estudi i solució dels assumptes que se li encomanin


Metodologia

Metodologia eminent practica circumscrita a les peculiaritats de l’àmbit on es realitzen les practiques, ja sigui en un despatx professional, en una empresa o en una institució pública o en un jutjat. Es basa en l’anàlisi i resolució de qüestions jurídiques sobre les quals s’emet opinió, s’elabora informes, dictàmens o formulen escrits processals.

Remarcar que en aquest context es desenvoluparan dinàmiques i metodologies pròpies del treball cooperatiu i participatiu estan molt presents

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.


Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Desenvolupament de les pràctiques externes 275 11
Tipus: Supervisades      
Desenvolupament de les pràctiques externes 275 11
Tipus: Autònomes      
Elaboració de Memòria de pràctiques 50 2

Avaluació

 

 Mateix que a Pràctiques I

Es tracta d’un sistema d’avaluació contínua, en la que un 90% de la nota final l’aporta l’informe del tutor o tutora i el 10% restant la memòria final de les pràctiques elaborada per l’estudiantat en pràctiques, en la que indicarà les activitats desenvolupades en el període de pràctiques.

 


Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Informe del Tutor 90% 0 0 CA08, CA10, CA11, KA08, SA19, SA37, SA41, SA42
Valoració de la Memòria 10% 0 0

Bibliografia

-AA.VV., Acceso a la abogacía, 2015-2016, Madrid: Francis Lefebvre, 2015.

-PALOMAR OLMEDO, Alberto(Dir.), Practicum acceso a la abogacía 2016, Cizur Menor (Navarra): Aranzadi, 2015


Programari

-