Logo UAB
2023/2024

Fonaments de Projectes

Codi: 103231 Crčdits: 3
Titulaciķ Tipus Curs Semestre
2501925 Cičncia i Tecnologia dels Aliments OB 3 2

Professor/a de contacte

Nom:
Julian Carrera Muyo
Correu electrōnic:
julian.carrera@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu accedir-hi des d'aquest enllaį. Per consultar l'idioma us caldrā introduir el CODI de l'assignatura. Tingueu en compte que la informaciķ és provisional fins a 30 de novembre de 2023.


Prerequisits

És absolutament recomanable haver cursat i superat les assignatures de l'àrea de coneixement d'Enginyeria Química per matricular-se d'aquesta assignatura.


Objectius

Es tracta d'una assignatura de tercer curs, de caràcter obligatori, que introdueix als estudiants als fonaments bàsics que caracteritzen la realització d'un projecte de tecnologia alimentària. Per tant, l'assignatura tractarà els conceptes de: (i) plantejament, desenvolupament i planificació d'un projecte, (ii) avaluació econòmica, (iii) disseny d'equips i (iv) memòria i defensa del projecte.


Competčncies

  • Actuar en l'āmbit de coneixement propi valorant l'impacte social, econōmic i mediambiental. 
  • Aplicar els principis de la biologia i de l'enginyeria química per descriure, analitzar, controlar i optimitzar els processos de transformaciķ i conservaciķ dels aliments.
  • Buscar, gestionar i interpretar la informaciķ procedent de diverses fonts.
  • Comunicar-se de manera eficaį, oralment i per escrit, a una audičncia professional i no professional, en les llengües prōpies i/o en anglčs.
  • Desenvolupar l'aprenentatge autōnom i tenir capacitat d'organitzaciķ i planificaciķ.
  • Utilitzar els recursos informātics per a la comunicaciķ i la cerca d'informaciķ en l'āmbit d'estudi, el tractament de dades i el cālcul.

Resultats d'aprenentatge

  1. Actuar en l'āmbit de coneixement propi valorant l'impacte social, econōmic i mediambiental. 
  2. Avaluar econōmicament un projecte.
  3. Buscar, gestionar i interpretar la informaciķ procedent de diverses fonts.
  4. Comunicar-se de manera eficaį, oralment i per escrit, a una audičncia professional i no professional, en les llengües prōpies i/o en anglčs.
  5. Desenvolupar l'aprenentatge autōnom i tenir capacitat d'organitzaciķ i planificaciķ.
  6. Estructurar un projecte i aplicar-hi les eines per a gestionar-lo.
  7. Utilitzar els recursos informātics per a la comunicaciķ i la cerca d'informaciķ en l'āmbit d'estudi, el tractament de dades i el cālcul.

Continguts

1. Definició, plantejament i desenvolupament d'un projecte.

2. Avaluació econòmica.

3. Disseny d'equips de la indústria alimentària.

4. Memòria i presentació oral d'un projecte.


Metodologia

Veure les activitats formatives

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulaciķ, per a la complementaciķ per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluaciķ de l'actuaciķ del professorat i d'avaluaciķ de l'assignatura/mōdul.


Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Classes expositives participatives 18 0,72 2, 6
Prāctiques en aula 4 0,16 2
Tipus: Supervisades      
Tutories 2 0,08 2, 6
Tipus: Autōnomes      
Elaboraciķ de projectes d'instalˇlacions industrials alimentāries 50 2 2, 3, 4, 5, 6, 7

Avaluaciķ

Aquesta assignatura s'avaluarà amb 4 activitats:

1. Entrega per escrit de la proposta de projecte (Data: mitjans de març; Valor: 5% de la nota total)

2. Entrega del full de càlcul de l'avaluació econòmica de l'exemple realitzat a les PAUL (Data: una setmana després d'acabades les PAUL; Valor: 5% de la nota total)

3. Entrega per escrit de la memòria del projecte (Data: principis de juny; Valor: 50% de la nota total)

4. Defensa oral del projecte (Data: mitjans/finals de juny; Valor: 40% de la nota total)

Aquesta assignatura/mòdul no preveu el sistema d’avaluació única

Degut a les característiques de l'assignatura, la naturalesa de les proves i de que cap activitat supera el 50% de la nota total, no hi haurà cap activitat de recuperació.

Es considerarà que un estudiant no és avaluable si ha participat en activitats d’avaluació que representen menys del 15% de la nota final. Igualment es considerarà no avaluable a l'alumne que no superi les dues enquestes entre parells que es fan a l'abril i el maig.

Les segones matrícules hauran de tornar a realitzar totes les activitats d'avaluació.


Activitats d'avaluaciķ continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Defensa oral del projecte 40% 1 0,04 4, 5, 7
Entrega del full de cālcul d'una avaluaciķ econōmica 5% 0 0 2, 3, 6, 7
Entrega per escrit de la memōria del projecte 50% 0 0 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Entrega per escrit de la proposta de projecte 5% 0 0 3, 4, 5, 6, 7

Bibliografia

A. Vian. El pronóstico económico en química industrial. Editorial Eudema Universidad, 1991.

R.P. Singh and D.R. Heldman. Introduction to food engineering. Fourth Edition. Elsevier, 2009.

G. Lawson, S. Wearne, P. Iles-Smith, Ed. Institution of Chemical Engineers, UK, 1999.


Programari

MS Office