Logo UAB
2022/2023

Pràctiques Professionals

Codi: 42998 Crèdits: 6
Titulació Tipus Curs Semestre
4313781 Dret Empresarial OT 0 2

Professor/a de contacte

Nom:
Mónica Perna Hernandez
Correu electrònic:
monica.perna@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
espanyol (spa)

Equip docent extern a la UAB

Mónica Perna Hernández

Prerequisits

No hi ha requisits previs. 

Objectius

Assolir coneixements derivats de les pràctiques externes a empresses privades, despatxos jurídics professionals, Administracions Públiques, entre d'altres entitats col.laboradores, en matèries relacionades amb el Dret empresarial.

Pràctiques curriculars en el marc del programa académic del màster.

Competències

  • Integrar coneixements jurídics i de negociació per formular judicis dins de l'àmbit empresarial.
  • Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, tot i ser incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis
  • Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi.
  • Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions, així com els coneixements i les raons últimes que les fonamenten, a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats
  • Treballar en grup per generar sinergies en entorns de treball que involucren diferents persones, incorporant a les pròpies accions les dels altres, treballant de manera coordinada i cooperativa.

Resultats d'aprenentatge

  1. Interrelacionar els principis jurídics i les tècniques de negociació per a la valoració i enjudiciament de qüestions jurídiques plantejades en l'àmbit empresarial.
  2. Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, tot i ser incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis
  3. Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi.
  4. Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions, així com els coneixements i les raons últimes que les fonamenten, a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats
  5. Treballar en grup per generar sinergies en entorns de treball que involucren diferents persones, incorporant a les pròpies accions les dels altres, treballant de manera coordinada i cooperativa.

Continguts

L'opció per realitzar les pràctiques professionals externes en empreses privades, bufets d'advocats especialitzats, entitats de l'Administració Pública, entre d'altres entitats col·laboradores, implica participar en els processos laborals, i acreditar, mitjançant una memòria les activitats i tasques assignades a les pràctiques i un informe tècnic del tutor/a de supervisió a càrrec de l'alumne/a, el ple aprofitament de les pràctiques curriculars realitzades, a través d'un aprenentatge actiu.

* Qualsevol modificació es comunicarà al principio del curs.

Metodologia

La projecció del mòdul de pràctiques professionals apunta dos eixos, d'una banda, sent l'eix principal, la realització de les pràctiques professionals curriculars a empreses, estudis jurídics o entitats públiques, com en llocs amb noves àrees demandades d'especialització per als futurs professionals en l'àrea de Dret empresarial, implica participar en els processos laborals proposats amb anterioritat a l'inici de les pràctiques per l'ocupador, on sota la supervisió del tutor, els alumnes desenvolupen les diverses funcions assignades per l'ocupador referents als serveis que ofereix aquest, proporcionant a l'alumne la immersió directa en el món professional empresarial.

D'altra banda, es desenvolupen les sessions de formació en orientació professional, amb una visió plenament focalitzada en la presència en xarxes socials com a canal d'ocupabilitat, i oferir als alumnes les eines actuals primordials per a l'accés a la incorporació laboral, com són la elaboració apropiada de l'CV, coneixement dels processos d'autocandidatura, iniciatives propis, entre d'altres.

La formació d'orientació professional serà d'assistència obligatòria, el seu desenvolupament és fonamentalment pràctic, obtenint després de cadascuna de les sessions un resultat concret, enfocat a ser una eina útil per a la inserció professional a l'acabar el màster. Les sessions d'orientació professional es realitzaran primordialment precencialment, reservant la possibilitat en determinades activitats i situacions per desenvolupar mitjançant Webinar amb Teams o altres plataformes similars.
 
Les sessions d'orientació professional proposades per a la gestió acadèmica 2022/2023 es duran a terme en col·laboració amb el Servei d'Ocupabilitat de la U.A.B.
 
Sessió I.- Tips de la prevenció de riscos laborals. Situacions de discriminació de gènere i assetjament sexual. Novembre. Per determinar data-horari
Coneixem les implicacions de risc en l'exercici de les nostres funcions?
Ponent: Manuel Del Pino Santiago -Director Servei Prevenció UAB
Activitat obligatòria MPP
 
Sessió II.-El QUÈ del CV. Claus per aconseguir un CV eficient i l'acompanyament de la Carta de motivació. Gener-Febrer. Per determinar data-horari
Què mostrem? I com ho mostrem?
Ponent: Gemma Benet
Activitat Obligatòria MPP
 
Taller CV- Elaboració i disseny actual del CV i la carta de motivació. Febrer.Per determinar data-horari.
Experta: Gemma Benet
Activitat voluntària 
 
Sessió III.-Automotivació. Autoconeixement. Marca personal i la imatge. Tips per afrontar amb èxit una entrevista de treballar. Febrer-Març. Per determinar fethorari.
Ens coneixem? Quina imatge mostrem?
Ponents: Anna Rosell, Lourdes Torices i David Rodríguez
Activitat Obligatòria MPP
 
Sessió IV- Autocandidatura. Xarxes socials. Networking offline i en línia. LinkedIN. Abril-Maig–Per determinar data-horari.
Què busquem? Com ens trobaran?
Ponent: Francesc Gelida
Activitat Obligatòria MPP
 
Taller LinkedIN.- Maneig, eines i aplicacions que ofereix LinkedIN. Mayo. Per determinar data-horari.
Expert: Francesc Gelida
Activitat voluntària
 
Sessió Tancament mòdul.- Coffe-work / Testimonis professionals ALUMNI. Juny. Per determinar data-horari.
Activitat voluntària
 

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Activitats d'orientació professional 6 0,24 1, 2, 3, 4, 5
Tipus: Supervisades      
Memòria de pràctiques 6 0,24 1, 2, 3, 4
Tipus: Autònomes      
Realització de les tasques professionals 133 5,32 1, 2, 4, 5

Avaluació

En l'avaluació del mòdul de pràctiques professionals es tindrà en compte la participació i implicació activa, la responsabilitat en el desenvolupament de les funcions professionals assignades, així com l'aprofitament de l'aprenentatge. La nota final és el resultat de l'avaluació contínua conjunta entre l'entitat, empresa o estudi jurídic col·laborador i la coordinació del mòdul, tenint en compte els següents paràmetres:

1.- El 70% de la nota correspon a la valoració del desenvolupament de les pràctiques i emissió de l'informe tècnic final per part de tutor/a assignat/da a l'alumne/a per al desenvolupament de les pràctiques curriculars, basat en les competències i resultats de l'aprenentatge que l'alumne/a ha adquirit a la finalització del període de pràctiques.

2.- El 30% restant és avaluat per la coordinació del mòdul segons s'indica a continuació:

a.- Un 15% d'aquest percentatge correspon a la valoració de la memòria d'activitats presentada per l'alumne al finalitzar les pràctiques, on se sol·licita detallar la totalitat de l'contingut, funcions i tasques assignades de la resolució pràctica en l'entorn laboral durant el període de pràctiques.

b.- L'altre 15% correspon a les activitats proposades al mòdul referents a les sessions d'orientació professional que es realitzen al llarg del curs on els criteris d'avaluació són la participació i implicació activa i la realització de les activitats proposades. Al finalitzar cadascuna de les sessions es farà lliurament del document elaborat o millorat, segons les indicacions rebudes de l'equip d´experts.

Durant el mòdul es mantindran reunions grupals i assessories individuals amb els alumnes, per tal d'identificarinteressos professionals, motivacions i donar seguiment permanent al desenvolupament de les pràctiques curriculars. Un cop iniciades, es realitza informe de seguiment intermedi a les dues setmanes de començar les pràctiques, amb l'objectiu de valorar la idoneïtat de l'adequat desenvolupament d'aquestes.

Finalitzat el mòdul de pràctiques professionals es determinarà data i hora per a la revisió de les qualificacions corresponents a l'avaluació final del mòdul.

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Activitats mòdul pràctiques professionals, seguiment 15% 5 0,2 1, 2, 4, 5
Informe del tutor/a 70% 0 0 1, 2, 4, 5
Memòria de pràctiques 15% 0 0 1, 2, 3, 4, 5

Bibliografia

Materials complementaris referents a les sessions formatives d´orientació professional de l´equip d´experts.

CALVO MUÑOZ, Montse; Networking: el uso práctico de las redes sociales, ESIC, 2009.

DOMINGO SAN ANTONIO, Antonio; Networking: El arte de generar negocio, relaciones y oportunidades, Anaya Multimedia2018.

JAMES, Judi; ¡Estás contratado!: consejos y técnicas para superar con éxito las entrevistas de trabajo y encontrar empleo, Paidós , 2011.

RODRÍGUEZ DE LLAURER SANTIMÑA, Marta, Cómo encontrar trabajo hoy: desde la preparación del currículum vitae hasta las entrevistas finales, Profit, 2010.

SÁNCHEZ-ALARCOS, José; Buscar trabajo por Internet: plan de acción en 30 días, estrategia de búsqueda, el currículum online, portales y webs de empleo, consultoras de recursos humanos, networking y redes sociales, alternativas de autoempleo, Global Marketing, 2011.

Plataformes de consulta:

Servici d´Ocupabilidad UAB

https://www.uab.cat/web/servicio-de-ocupabilidad-de-la-uab-1345718609476.html

Barcelona Activa

https://treball.barcelonactiva.cat/index_es.html

Programari

L'assignatura no exigeix un programari específic.