Logo UAB
2022/2023

Treball de Fi de Màster

Codi: 42318 Crèdits: 10
Titulació Tipus Curs Semestre
4313178 Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals OB 0 2

Professor/a de contacte

Nom:
Jordi Julià Garriga
Correu electrònic:
jordi.julia@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
espanyol (spa)

Altres indicacions sobre les llengües

Poden redactar-se els TFM també en català

Equip docent

Pere Ballart Fernandez
Jordi Cerdà Subirachs
María José Vega Ramos
David Roas Deus
Gonzalo Ponton Gijon
Meri Torras Frances
Eduard Vilella Morato
Antonio Penedo Picos
Jordi Julià Garriga

Prerequisits

 Es requereixen els requisits genèrics per cursar el màster i posseir la capacitat reflexiva i investigadora corresponent per realitzar un treball escrit que culmina aquests estudis.

Objectius

 El Treball ha de ser absolutament original. El tema d'investigació queda a la lliure elecció de la persona discent i després de l'aprovació i conformitat del professor que accepti la seva direcció. Les dues persones treballaran sempre de comú acord i pautaran el ritme de treball, les sessions de debat i de correcció, així com l'assessorament corresponent. Aquest treball ha de donar compte de les competències adquirides després dels estudis realitzats durant el màster i evidenciar la seva aptitud per a l'elecció de temes de rellevància, la capacitat de desenvolupar-los i saber elaborar una proposta pròpia al respecte. En culminar el màster, la feina haurà de mostrar que l'alumnat s'ha format convenientment en els enfocaments, perspectives i mètodes de treball estudiats en els mòduls i saber donar compte de tal aprenentatge mostrant en la redacció d'un text que posi en evidència els objectius formatius que es pretenen assolir.

Competències

  • Aplicar els diferents models teòrics i genèrics a l'anàlisi i la interpretació de textos.
  • Comunicar els resultats de les seves investigacions a un públic expert i no expert.
  • Interpretar, d'acord amb les principals metodologies d'anàlisi, els continguts temàtics i simbòlics de l'obra en funció de les seves estratègies retòriques i pragmàtiques.
  • Organitzar, planificar i gestionar projectes.
  • Raonar críticament a partir de l'anàlisi i la síntesi.
  • Treballar en un equip interdisciplinari en entorns diversos.

Resultats d'aprenentatge

  1. Analitzar una amplia varietat de textos i productes culturals, aplicant diferents teories i buscant donar una interpretació d'ordre temàtic que tingui en compte les estratègies formals i pragmàtiques.
  2. Comunicar els resultats de les seves investigacions a un públic expert i no expert.
  3. Organitzar, planificar i gestionar projectes.
  4. Raonar críticament a partir de l'anàlisi i la síntesi.
  5. Treballar en un equip interdisciplinari en entorns diversos.
  6. Utilitzar diferents metodologies d'investigació.

Continguts

El tema del treball ha de mantenir relació amb alguna de les línies de treball exposades en qualsevol dels mòduls del màster, sense necessitat que hi hagi una correspondència exacta. Però el seu marc d'investigació ha d'implicar l'objecte d'estudi triat i els plantejaments de la Teoria de la Literatura i la Literatura Comparada. Encara que l'enfocament ha de tenir coherència amb el màster, els objectes d'estudi poden provenir d'àmbits com el cinema, la música, les belles arts, els diferents mitjans audiovisuals, etc.

Metodologia

   La metodologia s'ha d'atenir a la pròpia de les àrees de coneixement de la Teoria de la Literatura i la Literatura Comparada, enfocades des dels paràmetres dels Estudis Culturals. Els diferents mòduls del màster il·lustraran l'alumnat sobre quines són les metodologies acceptables i convenients per a l'elaboració del treball, i el professional que dirigeixi el TFM tindrà la potestat d'indicar a l'estudiant la conveniència o no de determinades pràctiques investigadores.

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Redacció del TFM 0 0 1, 2, 3, 4, 5, 6

Avaluació

   L'extensió del treball de fi de màster és 50 pàgines (interlineat 1,5). Pot presentar-se en espanyol i català, així com en altres llengües, previ acord amb el director del treball (anglès, francès, italià, portuguès). El termini final de lliurament és la primera setmana de setembre, encara que aquest treball es pot presentar al juliol (sempre d'acord amb el director del TFM). Un cop lliurat el treball, el/la director/a indicarà a l'alumne el procés d'avaluació i defensa. El treball serà jutjat per un tribunal de tres membres en sessió pública.

   En cas que l’estudiant realitzi qualsevol irregularitat que pugui conduir a una variació significativa de la qualificació d’un acte d’avaluació, es qualificarà amb 0 aquest acte d’avaluació, amb independència del procés disciplinari que s’hi pugui instruir. En cas que es produeixin diverses irregularitats en els actes d’avaluació d’una mateixa assignatura, la qualificació final d’aquesta assignatura serà 0.

   En cas que el TFM no pugui ser defensat presencialment a causa de motius sociosanitaris s’adaptarà el seu format (mantenint-ne la ponderació) a les possibilitats que ofereixen les eines virtuals de la UAB. El professorat vetllarà perquè l'estudiant hi pugui accedir o li oferirà mitjans alternatius, que estiguin al seu abast.

 

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Treball de Fi de Màster 10 235 9,4 1, 2, 3, 4, 5, 6
Treball de Fi de máster 10 15 0,6 1, 2, 3, 4, 6

Bibliografia

     En cada cas serà el tutor o la tutora qui assessori l'alumnat sobre la bibliografia més idònia en relació al tema i els objectius del TFM.

Programari

No hi ha especificacions.