Logo UAB
2021/2022

Metodologies de l'Ensenyament de la Llengua Anglesa i Noves Tecnologies

Codi: 42289 Crèdits: 6
Titulació Tipus Curs Semestre
4313157 Estudis Anglesos Avançats / Advanced English Studies OT 0 0
La metodologia docent i l'avaluació proposades a la guia poden experimentar alguna modificació en funció de les restriccions a la presencialitat que imposin les autoritats sanitàries.

Professor/a de contacte

Nom:
Olena Vasylets
Correu electrònic:
Olena.Vasylets@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
anglès (eng)

Equip docent extern a la UAB

Olena Vasylets

Prerequisits

Aquest curs requereix el nivell d'anglès C1 (Common European Framework of Reference) i el coneixement bàsic de les metodologies d'ensenyament de llengües.

Objectius

L'objectiu principal d'aquest mòdul és introduir als estudiants els conceptes principals de l'adquisició de segones llengües en els contextos d'instrucció formal. Aquests conceptes són aplicables a l'ensenyament d'anglès i l'ús de noves tecnologies.
										
											
										
											S'analitzaran els models més rellevants d'ensenyament de llengües tenint en compte les diferències individuals d'aprenentatge de llengües, el paper de professor, edat i els mètodes d'avaluació. El curs també fa la introducció en els avanceds tecnològics en el camp d'ensenyament de llengües estrangeres, disseny de el programa i materials docents.

Competències

  • Analitzar i sintetitzar informació a nivell avançat.
  • Analitzar la relació entre factors, processos o fenòmens de l'adquisició de l'anglès com a segona llengua, el seu aprenentatge i la seva metodologia d'ensenyament, i la seva literatura, història i cultura.
  • Aplicar els coneixements metodològics sobre anàlisi estadística i generació de dades, tractament i codificació de bases de dades multilingües, anàlisis de textos literaris, etc. a la recerca.
  • Argumentar críticament, emetre judicis i aportar idees a partir de l'anàlisi de la informació procedent de la producció científica en aquestes àrees.
  • Demostrar una actitud de respecte cap a les opinions, els valors, els comportaments i les práctiques d'altres.
  • Desenvolupar habilitats d'aprenentatge autònom aplicables a la recerca.
  • Distingir i contrastar els diferents models teòrics i metodològics aplicats a l'estudi acadèmic de l'adquisició, l'ensenyament i l'ús de l'anglès com a segona llengua en contextos multilingües i multiculturals, els estudis literaris i els estudis culturals.
  • Resoldre problemes en entorns acadèmics i/o professionals multiculturals vinculats amb l'estudi de l'adquisició, l'ensenyament i l'ús de l'anglès com a segona llengua en contextos multilingües i multiculturals, i la literatura i la cultura en aquesta llengua.
  • Treballar en equip de forma efectiva en entorns multilingües, multiculturals i interdisciplinaris, professionals i/o acadèmics.
  • Utilitzar l'idioma anglès per a finalitats acadèmiques i professionals relacionats amb la recerca en els àmbits de l'adquisició, l'ensenyament i l'ús de l'anglès com a segona llengua en contextos multilingües i multiculturals, els estudis literaris i els estudis culturals.
  • Utilitzar les noves tecnologies de captació i organització d'informació per solucionar problemes en l'activitat professional.

Resultats d'aprenentatge

  1. Analitzar i sintetitzar informació a nivell avançat.
  2. Aplicar de forma crítica els diferents models d'ensenyament i aprenentatge de llengües a diferents contextos i realitats i incorporar les noves tecnologies en les metodologies docents.
  3. Avaluar els resultats d'aplicació de diferents models d'ensenyament en l'aprenentatge de llengües mitjançant qüestionaris, entrevistes i anàlisis de dades aplicant noves tecnologies.
  4. Demostrar una actitud de respecte cap a les opinions, els valors, els comportaments i les práctiques d'altres.
  5. Desenvolupar habilitats d'aprenentatge autònom aplicables a la recerca.
  6. Dissenyar materials d'acord amb les metodologies docents adquirides i aplicar les noves tecnologies a l'ensenyament de llengües.
  7. Distingir els conceptes bàsics d'adquisició, aprenentatge i ensenyament de llengües així com les seves aplicacions tecnològiques més recents
  8. Elaborar revisions crítiques d'articles acadèmics sobre l'aprenentatge i l'ensenyament de l'anglès com a llengua estrangera i les noves tecnologies de la llengua
  9. Escriure treballs d'avançat nivell acadèmic sobre l'aprenentatge de l'anglès com a llengua estrangera i els diferents models d'ensenyament
  10. Explicar la relació entre els factors d'aprenentatge, la metodologia docent d'ensenyament de l'anglès com a llengua estrangera i els diferents mètodes d'avaluació.
  11. Identificar els diferents models teòrics d'ensenyament de l'anglès com a llengua estrangera i les seves aplicacions tecnològiques.
  12. Llegir de forma crítica articles acadèmics sobre l'adquisició i aprenentatge de segones llengües, la seva metodologia d'ensenyament i les noves tecnologies de la llengua
  13. Treballar en equip de forma efectiva en entorns multilingües, multiculturals i interdisciplinaris, professionals i/o acadèmics.
  14. Utilitzar les noves tecnologies de captació i organització d'informació per solucionar problemes en l'activitat professional.

Continguts


 

1. Conceptes bàsics i avançats en l'adquisició de segones llengües.
										
											
										
											2. Metodologies presencials d'ensenyament de llengües.
										
											
										
											3. Modalitats i recursos de esneñanza de llengües amb tecnologia.
										
											
										
											4. Aprenentatge de vocabulari, gramàtica and pragmàtica amb l'ús de tecnologia.
										
											
										
											5. Percepció de la tecnologia per professors i estudiants.
										
											
										
											6. Gènere i tecnologia.
										
											
										
											7. Disseny de materials docents i tecnologia.
										
											
										
											8. Avaluació en l'ensenyament de llengües amb tecnologia.
 

Metodologia

- Classes magistrals a el principi de cada classe per introduir els conceptes bàsics.
										
											
										
											- Discussions en grup de les lectures asginadas.
										
											
										
											-Discussions en grup dels casos reals d'implementació de les metodologies d'enseñanaza introduïdes a classe.
										
											
										
											- Activitats pràctiques dedicades a el disseny de materials.

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Creació de materials: blogs, wikis, podcasts, etc. 35 1,4 7, 12
Lectures Guiades 35 1,4 1, 4, 7, 8, 9, 11, 12, 13
Tasques per fer a casa 30 1,2 7, 8, 9, 12

Avaluació

S'espera una participació activa dels estudiants en els debats a classe i la presentació dels materials creats. Els estudiants també seran responsables de trobar i contribuir les activitats interessants i materials per a la seva presentació a classe.

 

Els estuadiantes hauran de crear materials amb l'ajuda de programari i presentar un breu escrit amb la seva descripció i justificació.

 

A la fi de l'semestre, els estudiants hauran de lliurar un treball final escrit sobre els temes coberts a classe.

 

Avaluació

S’ha de tenir en compte el següent:

  • Qualsevol treball assignat no lliurat serà avaluat com a 0.
  • L'alumnat que s'hagi presentat a un percentatge d'activitats d'avaluació superior al 30% del total no pot obtenir la qualificació de "No avaluable".
  • Per aprovar l'assignatura caldrá que l´alumnat tingui un mínim de 5 en les tasques i un mínim de 5 en el treball final.

Recuperació:

  • Només es poden recuperar les taques i el treball final.
  • La nota màxima que es pot aconseguir en la recuperació és d'aprovat.

 

Activitats d’avaluació excloses de la recuperació:

No es podrá recuperar la participació en classe.

 

Procediment de revisió de les qualificacions:

En el moment de realització de cada activitat avaluativa, el professor o professora informarà l’alumnat (a través de la plataforma Moodle) del procediment i data de revisió de les qualificacions.

 

IMPORTANT:

  • En cas que l’estudiantat realitzi qualsevol irregularitat que pugui conduir a una variació significativa de la qualificació d’un acte d’avaluació, es qualificarà amb 0 aquest acte d’avaluació, amb independència del procés disciplinari que s’hi pugui instruir. En cas que es produeixin diverses irregularitats en els actes d’avaluació d’una mateixa assignatura, la qualificació final d’aquesta assignatura serà 0.
  • En cas que les proves no es puguin fer presencialment s’adaptarà el seu format (mantenint-ne la ponderació) a les possibilitats que ofereixen les eines virtuals de la UAB. Els deures, activitats i participació a classe es realitzaran a través de fòrums, wikis i/o discussions d’exercicis a través de Teams o altres plataformes, assegurant que tot l’estudiantat hi pot accedir.
 

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Participació en Classe 10 10 0,4 2, 4, 6, 7
Tasques 40 0 0 1, 3, 5, 6, 9, 11, 13, 14
Treball final 50 40 1,6 2, 8, 9, 10, 12

Bibliografia

Chapelle, C. (2003). English language learning and technology. John Benjamins Publishing Company.

Farr, F., & Murray, L. (Eds.). (2016). The Routledge handbook of language learning and technology. Routledge.

González-Lloret, M., & Ortega, L. (Eds.). (2014). Technology-mediated TBLT: Researching technology and tasks (Vol. 6). John Benjamins Publishing Company.

Nation, I. S. P. (2013). What Should Every EFL Teacher Know? Seoul: Compass Publishing.

Stanley, G. (2013). Language learning with technology: Ideas for integrating technology in the classroom. Cambridge University Press.

Thomas, M., & Reinders, H. (Eds.). (2010). Task-based language learning and teaching with technology. A&C Black.

 

Programari

Aquesta assignatura no requereix coneixements previs de cap programari específic.