Titulació | Tipus | Curs | Semestre |
---|---|---|---|
2502904 Direcció Hotelera | OB | 1 | 2 |
L'assignatura Alimentació, Higiene i Seguretat Alimentària forma part de la matèria "Adreça de Producció i Operacions Hoteleres". Aborda l'estudi dels perills que comprometen la seguretat alimentària, dels factors contribuents associats amb els brots epidèmics de transmissió alimentària, i les estratègies i recursos que disposem per al control i la prevenció de les toxiinfeccions alimentàries. Paral·lelament, es treballen aspectes nutricionals bàsics per a l'enteniment de la formulació equilibrada de plats. No hi hauria cap prerequisit per poder cursar-la.
Amb aquesta assignatura es pretén que l’alumne adquireixi uns coneixements i habilitats que el permetin:
Els continguts d’aquesta assignatura es presenten dividits en dos apartats. En el primer fem una aproximació a la nutrició i bromatologia, i en el segon abordarem els principals problemes que poden comprometre la seguretat alimentaria en els establiments que operen en el sector de la restauració col·lectiva, així com les mesures de control i prevenció més adients per tal d’evitar-les.
TEMARI
L’assignatura s’estructura al voltant de diferents tipus d’activitats dirigides i autònomes per tal que l’alumne pugui assolir les competències descrites anteriorment.
Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Classes magistrals amb debat (presencial) | 45 | 1,8 | 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 |
Tipus: Supervisades | |||
Fòrums, Seguiment on-line | 10 | 0,4 | |
Tutoria personal | 6 | 0,24 | 6 |
Tipus: Autònomes | |||
Anàlisis i discussió de casos | 22 | 0,88 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 |
Estudi | 45 | 1,8 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 |
Realització de treballs individuals o en grup | 20 | 0,8 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 |
L'avaluació de l'assignatura tindrà en compte haver adquirit les competències i els resultats d'aprenentatge.
DUES OPCIONS D’AVALUACIÓ
A) AVALUACIÓ CONTINUA I PROVA DE CONSOLIDACIÓ FINAL:
L'avaluació es basarà en un seguiment continu del treball acadèmic de l'estudiant al llarg del curs. Consisteix en l'avaluació continuada de les activitats dirigides i autònomes que es proposen en les sessions de classe. S'avaluarà l'assistència activa a l'aula, la realització de proves per escrit, la resolució d'exercicis i informes en els termes indicats.
L'assignatura està dividida en dos blocs. En finalitzar cada bloc hi ha un examen. La nota de cada bloc es calcula de la següent manera:
• Un examen de bloc: 70%
• Avaluació contínua de les activitats dirigides i autònomes (resolució d'exercicis, presentació de treballs personals, participació en la discussió de casos pràctics): 30%
El primer bloc pondera un 42,5 % i segon bloc un 57,5%.
Per aplicar els percentatges establerts (42,5%, 57,5%) serà precís obtenir un mínim de 4 sobre 10 en cada una de les dues parts objecte de l'avaluació contínua. En cas de no arribar a aquesta nota en alguna de les parts l'assignatura quedarà suspesa.
Els alumnes que no superin l’assignatura, mitjançant l’avaluació contínua, passaran a ser avaluats pel sistema d’avaluació única, no tenint en compte cap de les notes obtingudes anteriorment.
B) AVALUACIÓ ÚNICA: Examen final (tota la matèria).
Dia i hora establerts, segons calendari acadèmic, en la Programació Oficial del Centre (EUTDH).
Hi haurà un únic tipus d'examen final, sense diferenciacions entre els alumnes que no hagin superat la l'avaluació contínua i els que no l’hagin seguit.
REEVALUACIÓ DE L'ASSIGNATURA
L'opció de realitzar l'examen extraordinari de reavaluació serà per a aquells estudiants en què la qualificació de l'examen final estigui entre 3.5 i 4.99. L'examen es realitzarà en la data oficial establerta i es regirà per les mateixes normes establertes en els casos anteriors.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Entrega activitat 1. Cas Clínic: Autoevaluació Nutricional | 12,75 % | 0 | 0 | 1, 6, 7, 8 |
Entrega activitat 2. Pràctica de Simulació Informàtica PMP. | 17,25 % | 0 | 0 | 2, 4, 8, 9 |
Examen teòric bloc I | 29,75 % | 1 | 0,04 | 5, 7 |
Examen teòric bloc II | 40,25 % | 1 | 0,04 | 3, 4 |
Bàsica
Complementària
No n'hi ha