Titulació | Tipus | Curs |
---|---|---|
Direcció Hotelera | OT | 4 |
Podeu consultar aquesta informació al final del document.
Assignatura optativa inclosa en el pla d'estudis del Grau orientada a impulsar l'objectiu de carrera de l'estudiant i la seva incorporació al mercat laboral. S'ha d'haver aprovat Pràctiques Externes per a matricular-s'hi. És compatible cursar-la amb Pràctiques Nacionals i Internacionals.
1.- Donar continuïtat a l’aproximació de l’alumne a la realitat laboral del sector.
2.- Contrastar, ampliar i aplicar els coneixements teòrics dels diferents aspectes treballats durant el decurs del grau.
3.- Adquirir experiència i coneixement en el món professional real.
4.- Facilitar la generació de noves habilitats professionals, coneixements, capacitats i actituds necessàries pel desenvolupament de la tasca professional futura.
5.- Donar compliment a la concepció del cicle docent de les pràctiques per a preparar l’alumnat per al seu salt al món professional.
Pràctiques de formació en un establiment del sector durant 125 hores (només son 6 crèdits, per tant el nombre d'hores és menor), prèvia assistència i participació a sessions de formació, orientació i acompanyament, així com la realització d'una memòria de pràctiues (25h) amb l’objectiu de garantir un millor aprofitament de les pràctiques professionals en base als objectius de carrera de l'alumne i la seva futura incorporació al mercat laboral.
Bàsicament, les pràctiques estan orientades a l’aprofundiment del coneixement de l’organització i la gestió de les empreses del sector de càtering o restauració (a nivell nacional o internacional), des de l’atenció al client en totes les seves vessants, les operacions, la gestió del servei i/o la seva promoció. Si és preferència de l’estudiant, es disposa d’un ventall d’empreses col·laboradores que participen dels principis rectors i de qualitat del Programa Professional de l’Escola. En aquest sentit, la persona que té matriculada aquesta assignatura té l’obligació d’inscriure’s i assistir a les activitats organitzades en el marc de la Setmana de Professionalització (incloent el Workshop Trobada Universitat-Empresa) que el Centre organitza anualment durant el mes de febrer. Cal dir que la falta d’assistència pot comportar la no superació de l’assignatura.
Amb una visió de promoure el desenvolupament de les habilitats de gestió dels estdiants, tal i com s'ofereix al curs anterior (Pràctiques Externes), s'encoratja els estudiants que actuin com a consultor i desenvolupin projectes d'intraemprenedoria en qualsevol de les organizatcions on han fet pràctiques anteriorment. En cas de desitjar seguir desenvolupant-se com a consultors en el sector, promovem sinergies internes amb altres assignatures per tal que l'estudiant tingui els recursos apropiats dins del programaa cadèmic per a desenvolupar les seves habilitats de gestió (ex: Projecte de fi de Grau, Business Start-Up and Innovation, Management of Operations, Quality and Environment, Hotel Management, etc.).
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Estada autoritzada empreses: Incorporació a una empresa o organisme del sector turístic i aprenentatge basat en l'experiència. | 125 | 5 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 |
Tutories | 2,5 | 0,1 | 2, 4, 5, 10, 11 |
Tipus: Supervisades | |||
Calendari d'activitats diverses i sessions a l'aula d'orientació, acompanyament i assessorament per a la definició de l'objectiu professional i la recerca de feina. | 5 | 0,2 | 7, 8, 10, 14, 15 |
Tipus: Autònomes | |||
Memòria de Pràctiques | 2,5 | 0,1 | 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15 |
a) Aprenentatge experiencial – Formació pràctica en un entorn professional, degudament supervisada i tutoritzada per un expert del sector.
b) Tasques d’autoavaluació – Treballades a l’aula en el marc del desenvolupament de competències professionals clau. També es treballarà l’entrevista de feina i la negociació, contextualitzades en processos de selecció amb empreses convidades a l’aula, que oferiran oportunitats professionals de futur per a l’alumnat.
c) Treball autònom – Després d’haver estat en contacte amb professionals del sector, que actuaran com a suport per entendre les operatives i els perfils professionals que conformen la indústria, es fomentarà el treball autònom —amb el suport de la tutora si cal— per definir l’objectiu de carrera un cop graduats.
Durant les pràctiques, cada estudiant ha d’observar la cultura de l’organització i els seus valors, i aplicar les normes de treball i de conducta personal establertes per l’establiment on es duen a terme les pràctiques. Igualment, és d’aplicació el reglament intern de pràctiques del Centre, així com les instruccions donades per la tutora docent.
IMPORTANT: L’ús de telèfons mòbils, tauletes, ordinadors portàtils o qualsevol altre dispositiu digital queda estrictament limitat a les indicacions expressament donades per la tutora. L’ús no autoritzat d’aquests dispositius durant la sessió pot comportar conseqüències acadèmiques d’acord amb el marc regulatori del centre.
Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, perquè els alumnes completin les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Assistència i participació | 20% | 10 | 0,4 | 4, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 15 |
Avaluació de Tutor d'empresa | 40% | 2,5 | 0,1 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15 |
Memòria de pràctiques o Projecte Intra-emprenedoria | 40% | 2,5 | 0,1 | 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15 |
L’avaluació es basa en els següents blocs:
a) Control i seguiment de l’assistència de l’estudiant a reunions, tallers, seminaris, trobades i actes organitzats pel Centre, inclosos els de la Setmana de la Professionalització (com el Workshop Universitat-Empresa). Aquest bloc representa el 20% de la nota final.
b) Seguiment de l’estada de pràctiques i informe de valoració per part del/de la tutor/a d’empresa, que s’haurà de lliurar com a molt tard el dia de l’examen (vegeu el calendari d’exàmens). Aquest bloc representa el 40% de la nota final.
c) Redacció de la memòria de pràctiques per part de l’estudiant, també amb data límit el dia de l’examen. Aquest document suposarà el 40% restant de la nota final.
Es podrà considerar un seguiment addicional per part de la tutora docent amb l’estudiant i/o el/la tutor/a d’empresa durant el període de pràctiques. Es recomana fer ús d’aquest recurs especialment en cas d’afrontar reptes, ja que afavoreix el desenvolupament de competències professionals clau.
L’assignatura es qualificarà com a No Avaluable si l’estudiant no realitza almenys la meitat de les activitats d’avaluació i/o no es presenta a l’examen final.
Es presentaran altres materials en format digital i referències web al llarg del curs, a través de l'aula Moodle.
No hi haurà programes vinculats, més que els habituals necessaris per seguir los cursos al llarg del Grau: Moodle i Paquet Microsoft Office.
Nom | Grup | Idioma | Semestre | Torn |
---|---|---|---|---|
(TE) Teoria | 1 | Català | segon quadrimestre | matí-mixt |