Logo UAB

Treball de Final de Màster

Codi: 44789 Crèdits: 12
2024/2025
Titulació Tipus Curs
4318297 Biologia, Genòmica i Biotecnologia Vegetals / Plant Biology, Genomics and Biotechnology OB 0

Professor/a de contacte

Nom:
Merce Llugany Olle
Correu electrònic:
merce.llugany@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu consultar aquesta informació al final del document.


Prerequisits

Coneixements bàsics en experimentació de laboratori en Biologia.


Objectius

L'objectiu principal del Treball de Fi de Màster (TFM) és que l'estudiantat aprengui i apliqui en primera persona el mètode científic a l'àmbit temàtic del Màster. Per tant, l'alumnat ha de participar en el disseny, la implementació i la presentació dels resultats d'un projecte de recerca.

Es tracta d'un treball autònom i individual que implica la preparació d'una memòria i la defensa pública d'un treball pràctic sobre un tema relacionat amb la biologia vegetal, la genòmica o la biotecnologia. 

L'objectiu és que l'estudiant amb la realització d'aquest TFM sigui capaç d'integrar tot el conjunt de coneixements, habilitats i competències adquirides durant el programa del màster amb la guia d'un tutor. El TFM no implica una estada pràctica en un grup de recerca o departament d'investigació. No obstant això, el treball pot estar relacionat amb el projecte desenvolupat per l'alumnat durant el mòdul de Pràcticas Externas.


Resultats d'aprenentatge

  1. CA16 (Competència) Posseir les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant d'una forma que haurà de ser en gran manera autodirigida o autònoma.
  2. CA19 (Competència) Actuar en el desenvolupament d'un projecte científic, tècnic o industrial en biologia, genòmica i biotecnologia de plantes i fongs amb respecte pels drets humans i fonamentals, la diversitat i els valors democràtics, així com pels principis d'accessibilitat universal i disseny per a totes les persones.
  3. CA23 (Competència) Redactar en forma de memòria escrita i defensar oralment els resultats i les conclusions d'un projecte d'investigació en biologia, genòmica i biotecnologia vegetals per a públics especialitzats i no especialitzats.
  4. KA19 (Coneixement) Identificar de manera crítica la informació pública i científica relacionada amb la biologia, la genòmica i la biotecnologia vegetals en relació amb l'entorn científic i empresarial.
  5. KA20 (Coneixement) Identificar els resultats d'investigació en l'obtenció de nous productes o processos biotecnològics viables a escala industrial i comercial per a transferir-los a la societat.
  6. SA28 (Habilitat) Comunicar els resultats de la investigació en l'àmbit de la biologia, la genòmica i la biotecnologia vegetals en anglès, oralment i per escrit, utilitzant una terminologia científica adequada.
  7. SA32 (Habilitat) Gestionar informació bibliogràfica i recursos informàtics en l'àmbit d'estudi.
  8. SA37 (Habilitat) Debatre críticament en l'àmbit de la biologia, la genòmica i la biotecnologia vegetals.
  9. SA38 (Habilitat) Dissenyar, proposar i dur a terme un projecte d'investigació en l'àrea de la biologia, la genòmica i la biotecnologia vegetals, a partir d'una visió integrada dels coneixements adquirits.

Continguts

Es duran a terme diversos seminaris/conferències d'orientció sobre les diferents línies de recerca.

Al tractar-se d'un treball individual realitzat de manera autònoma pels estudiants sota la direcció d'un o més directors. Els continguts dependran de cada cas, ja que es tracta d'una formació tutoritzada en l'àmbit específic que hagi seleccionat cada estudiant.

L'estudiant realitzarà el treball de fi de Màster (TFM) on desenvoluparà un projecte de recerca.


Presentació de la memòria escrita (TFM)
Límit de 30 pàgines, A4, incloses les figures, escrites en 1,5 o doble espai.

Aquest informe ha de contenir els següents aspectes:

Pàgina de signatura: ha d'haver un full amb les signatures del sol·licitant i del director de l'obra. Si el director no és membre dels departaments responsables, hauria de tenir la signatura d'un tutor o el coordinador del mòdul de recerca.

Resum (màxim 200 paraules)
Llista d'abreviacions (si cal)
Introducció
Objectius
Materials i mètodes
Resultats
Discussió
Conclusions
Referències (no incloses en les 30 pàgines)

Defensa oral
Consistirà en una exposició resumida (de 10 a 15 minuts) davant de la comissió d'avaluació. Els membres de la Comissió poden demanar als estudiants aspectes científics i tècnics del treball per discutir diferents
aspectes de l'obra.
La defensa oral de l'obra serà pública, sempre i quan no hi hagi un acord de confidencialitat.
L' idioma tant de l'informe escrit com de la defensa oral és l'anglès.


Activitats formatives i Metodologia

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Pràctiques de laboratori 75 3
Tutories 4,5 0,18
Tipus: Autònomes      
Elaboració del Treball de fi de Màster 140 5,6
Estudi individual, consulta i anàlisis d'articles i informes 80 3,2

Elaboració i defensa pública del Treball de fi de Màster sobre una temàtica relacionada amb la biologia vegetal, la genòmica o la biotecnologia que integri les habilitats i competències adquirides al màster. Per a l'elaboració d'aquest treball final de màster l'estudiant participa en un projecte d'investigació d'un grup de recerca, preferentment el mateix on ha realitzat la pràctica externa.

 

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.


Avaluació

Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Informe del Director 20% 0 0
Memòria del Treball de Fi de Màster 40% 0 0 CA16, CA19, CA23, KA19, KA20, SA28, SA32, SA38
Presentació Oral del Treball de Fi de Màster 40% 0,5 0,02 CA23, SA28, SA37

El treball de recerca serà avaluat per un comitè de 3 membres. La Comissió d'avaluació estarà formada per tres doctors que formen part del professorat del Màster.

La coordinació del mòdul de recerca, juntament amb el coordinador del Màster, fa una llista dels avaluadors de fins a 6 membres que inclouen professors experts en diferents línies de recerca desenvolupades als departaments UAB (BABVE, Bioquímica i Biologia Molecular), UB o al CRAG. Si el nombre de treballs a avaluar és elevat, el coordinador del mòdul de recerca pot formar diferents comissions (de la llista de revisors) per a projectes de recerca que tinguin un tema o metodologia similar.


Una còpia de la memòria escrita es dipositarà a la secretaria del Departament de Biologia Vegetal i Biologia Vegetal (BABVE) com a molt tard el dia fixat per la coordinació del mòdul. El termini es comunicarà amb el temps suficient (normalment el lliurament serà la segona setmana de juliol o la primera setmana de setembre i la defensa del treball durant la primera quinzena de juliol i setembre, respectivament). Llavors, si cal (nombre elevat de presentacions), es poden establir diversos comitès. Cada comissió determinarà el dia de la presentació oral (abans del termini oficial de tancament). Es sol·licita l'enviament del pdf de la memòria a cadascún dels membre de la Comissió i a la coordinació.

Tant l'informe escrit com la defensa oral del treball s'avaluaran sempre per la mateixa Comissió per atorgar una única nota final.
El rang de qualificacions que s'utilitzarà és: No Presentat, Suspens, Aprovat, Notable, Excel·lent, Matrícula d'Honor.

Utilitzant com a base el treball presentat tant de l'informe escrit com dela defensa oral,el comitè avaluarà la capacitat de recerca obtinguda per l'estudiant durant els semestres en què s'han desenvolupat aquests mòduls de recerca.

Aquesta assignatura/mòdul no preveu el sistema d’avaluació única. 


Bibliografia

Articles científics i revisions que aborden específicament el tema de recerca del Treball de Fi de Màster.


Programari

PowerPoint o similar


Llista d'idiomes

La informació sobre els idiomes d’impartició de la docència es pot consultar a l’apartat de CONTINGUTS de la guia.