Aquesta versió de la guia docent és provisional fins que no finalitzi el període d’edició de les guies del nou curs.

Logo UAB

Pràctica Professional

Codi: 44670 Crèdits: 15
2024/2025
Titulació Tipus Curs
4311309 Farmacologia OB 0

Professor/a de contacte

Nom:
Fernando de Mora Pérez
Correu electrònic:
fernando.demora@uab.cat

Equip docent

Fernando de Mora Pérez

Idiomes dels grups

Podeu consultar aquesta informació al final del document.


Prerequisits

Haver completat mòduls teòric-pràctics del Màster


Objectius

Les pràctiques suposen la incorporació de l'estudiant a una empresa del sector, a un organisme públic de recerca o a una organització de qualsevol naturalesa, per tal de dur a terme un projecte que guardi relació amb la Farmacologia Clínica, o amb la Farmacologia Preclínica. Pot tractar-se d'un treball experimental (investigació bàsica, assajos clínics, farmacovigilància, etc.), o bé de l'àmbit de la gestió farmacèutica (màrqueting, regulador, etc.). Les pràctiques culminaran amb la redacció d'un Treball de Fi de Màster i la preparació d'una breu presentació.
 
Aquesta incorporació suposarà l'adquisició de coneixements bàsics, habilitats / aptituds i actituds que complementaran la seva formació teòrica i que li permetran encarar projectes professionals amb més garanties. Aquesta incorporació estarà convenientment tutoritzada per un professor del Departament, qui prèviament, i en funció de les característiques de l'organització d'acollida hi haurà elaborat un pla d'aprenentatge a desenvolupar. D'altra banda, permet establir una relació Màster de Farmacologia UAB - organització d'acollida, que en ocasions ofereix a l'estudiant l'oportunitat de incorporar-se al sector com a conseqüència de l'execució del treball.
 

Competències

  • Dissenyar i dur a terme recerca sobre fàrmacs
  • Generar idees innovadores
  • Interpretar els resultats propis i aliens de la recerca sobre fàrmacs

Resultats d'aprenentatge

  1. Aplicar models per descriure i predir el curs temporal de les concentracions dels fàrmacs i la seva resposta farmacològica.
  2. Generar idees innovadores
  3. Interpretar models per descriure i predir el curs temporal de les concentracions dels fàrmacs i la seva resposta farmacològica
  4. Planificar, dissenyar, utilitzar i interpretar estudis, no efectuats en humans, que tinguin com a objectiu avaluar el curs temporal de les concentracions dels fàrmacs en els teixits biològics i la seva relació amb els efectes observats.
  5. Planificar, dissenyar, utilitzar i interpretar estudis, no efectuats en humans, que tinguin com a objectiu avaluar els efectes dels fàrmacs i el seu mecanisme d'acció.
  6. Planificar, dissenyar, utilitzar i interpretar estudis, no efectuats en humans, que tinguin com a objectiu avaluar la toxicitat i l'eventual aparició de reaccions adverses.
  7. Reconèixer i aplicar els requisits ètics i de qualitat necessaris per dur a terme recerca no clínica amb fàrmacs.

Continguts

a) Pràctiques professionals en empresa (o organització afí): Realització de pràctiques laborals a una empresa o institució del sector que permetin a l'estudiant adquirir coneixements bàsics, habilitats i actituds útils en el seu exercici professional, i ponderar el seu interès per un determinat àmbit de la farmacologia.
 

b) Pràctica professional en grup de recerca: Aprenentatge pràctic de la planificació del protocol experimental (antecedents, hipòtesi, objectiu, pla de treball, cronologia), disseny, execució experimental, anàlisi, i interpretació, amb l'objectiu d'adquirir criteris per a una aplicació rigorosa del mètode científic.

Activitats formatives i Metodologia

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Incorporació en una empresa del sector o en un grup de recerca en els quals es duguin a terme activitats relacionades amb els medicaments (PEXT) 375 15 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Incorporació a una empresa (o organització) del sector o a un grup de recerca, en els quals es duguin a terme activitats relacionades amb la Farmacologia (PEXT), prèvia aprovació per part de la direcció del màster del treball proposat

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.


Avaluació

Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Avaluació continuada 100 % 0 0 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Avaluació continuada per part del Director / Tutor i avaluació de la memòria escrita i de la presentació davant d'un Tribunal.

 

Es considerarà com a "No Avaluable" l'alumnat que no realitzi les proves d’avaluació tant teòrica com pràctica, exhaurint els drets a la matrícula de l’assignatura.
 
Aquest mòdul no preveu el sistema d’avaluació única.

 


Bibliografia

No n’hi ha d’específica doncs varia en funció del lloc on es fan les pràctiques.


Programari

Cap en especial.


Llista d'idiomes

La informació sobre els idiomes d’impartició de la docència es pot consultar a l’apartat de CONTINGUTS de la guia.