Titulació | Tipus | Curs |
---|---|---|
2502904 Direcció Hotelera | OB | 2 |
Podeu consultar aquesta informació al final del document.
No hi ha prerequisitis
L'assignatura de Direcció i Gestió de Cuina II pretén establir els paràmetres d'actuació perquè els alumnes de segon curs del Grau en Direcció Hotelera puguin gestionar el departament de cuina d'un establiment hoteler des de la pràctica.
Així doncs, els continguts pràctics d'aplicació i teòric - pràctics configuren la major part de l'assignatura Direcció i Gestió de Cuina II.
El temps total de dedicació prevista, correspon al concepte de gestió i pràctica de cuina on s'inclouen les pràctiques de formació (pràctiques residents) entenent - les com activitats monitoritzades que es duen a terme a les instal·lacions de l'Hotel-Escola Campus, totes elles relacionades amb la preparació culinària i prestació del servei de cuina als diferents punts de venda com serien a la cafeteria (plats combinats), el restaurant de menú, el restaurant a la carta i el departament de banquets.
En finalitzar l'assignatura l'alumne / a haurà de ser capaç de:
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Classes teòriques | 11,25 | 0,45 | 15, 14, 16, 11, 4, 7, 6, 5 |
Resoluciò de problemes | 3,75 | 0,15 | 8, 15, 4, 6, 5 |
Tipus: Supervisades | |||
Practiques residents/TPT/Activitats experiencials | 63,2 | 2,53 | 1, 2, 17, 10, 8, 9, 15, 14, 13, 12, 4, 7, 6, 5, 18 |
Tutories | 2 | 0,08 | 8, 15, 4, 6, 5 |
Tipus: Autònomes | |||
Elaboracions de treballs | 4 | 0,16 | |
Estudi | 4 | 0,16 | 8, 9, 14, 16, 11, 7, 6 |
Les classes s'imparteixen en castellà
La docència del bloc teòric-pràctic (docència a l'aula) es realitza durant el 2n semestre del curs i configura el 20% de l'assignatura. Exposició del contingut teòric del programa de forma clara, sistemàtica i organitzada per part del professorat (l’alumnat tindrá en el Campus Virtual el temari bàsic dels temes). Es fomentarà, en tot moment, la participació de l'alumnat a l'aula. També s'organitzaran sessions pràctiques en què els alumnes hauran de realitzar activitats relacionades amb els continguts teòrics analitzats en les sessions magistrals.
La docència del bloc pràctic (Pràctiques Residents / TPT s/Sessions Experiencials) es desenvolupa al llarg de tot el curs en les instal·lacions de l'Hotel - Escola Campus i altres i configura el 80% de l'assignatura. Aquestes pràctiques, per les seves característiques, tenen uns torns i horaris diferents als estipulats per a la docència a l'aula.
Al llarg de les diferents setmanes consecutives els alumnes subdividits en diferents grups que de dilluns a divendres i amb una dedicació diària de matí i tarda, realitzaran diferents activitats programades i participaran en la preparació i prestació dels diferents serveis de cuina a les instal·lacions del Hotel Escola-Campus, per consolidar els coneixements sobre les diferents activitats culinàries i de gestió que es duen a terme en un establiment hoteler. Cal esmentar que en el transcurs de la primera setmana s'inclouen els dies d'iniciació i per tant només s'organitzen activitats de contacte per tal d'afavorir un clima d'aprenentatge òptim.
- Sessions de preparaciói prestació de servei de cuina.
On amb la presència del supervisor, l´alumne realitza de forma rotativa una sèrie d'activitats en algun punt dels espais de cuina dels disposats a l'hotel.
- Sessions de feedback.
On una vegada finalitzat el servei o activitat realitzada, el supervisor i els alumnes reflexionin sobre el desenvolupament de l'operativa / activitat duta a terme durant el dia. Els alumnes exposen les seves dubtes i problemátiques i el supervisor realitzar els aclariments pertinents i comenta les mesures de millora.
Prèvia exposició i demostració dels continguts teòrics per part del supervisor, l´ alumne realitza l'activitat corresponent. Aquestes sessions es desenvolupen habitualment a les instal·lacions especifiques de què disposa escola.
Activitats amb alta càrrega experiencial (visites / demostracions / conferencies / …) com a complement de la docència teorico-pràctica per tal que els estudiants coneguin de prop diverses realitats del sector. A partir d'aquestes activitats, el professor proposarà una sèrie de treballs que, relacionats amb els temes tractats, hauran de realitzar pels estudiants.
Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Estudi de un Cas. Part Teórica | 10% | 6 | 0,24 | 3, 17, 10, 14, 13, 12, 11, 4, 5 |
Examen. Part Teòrica | 10% | 6,36 | 0,25 | 8, 9, 15, 14, 11, 4, 7, 6, 5 |
Practiques residents. Prácticas | 30% | 18,54 | 0,74 | 1, 2, 3, 17, 10, 9, 14, 16, 13, 12, 18 |
Practiques residents. Part de Gestió | 40% | 24,72 | 0,99 | 1, 3, 17, 10, 15, 14, 4, 6, 5 |
Sessions Experiencials | 10% | 6,18 | 0,25 | 1, 10, 13, 11 |
Aquesta assignatura no preveu el sistema d’avaluació única
BLOC TEÓRIC (Classes magistrals aula) - 20% DE LA NOTA FINAL - TRES OPCIONS D’AVALUACIÓ
1.- Avaluació continua
2.- Avaluació única
3.- Reavaluació
BLOC PRACTIC (Pràctiques Residents / TPTs / Sessions experiencials)- 80% DE LA NOTA FINAL
Les pràctiques residents són avaluades diàriament pel/els supervisors/s.
Per poder aplicar aquests percentatges és condició imprescindible la superació de totes 3 parts amb una nota mínima de 4 sobre 10 i ser creditors d’un 80% de d’assistència tant a l’operativa per una banda, com a les sessions experiencials per l’altre.
CONDICIÓ Sine qua non PER OBTENIR L'ACREDITACIÓ DE L'ASSIGNATURA: caldrà obtenir una qualificació mínima d'un 4 sobre 10 a cada bloc Practic i 5 en el bloc teòric (20% TEÒRIC i 80% PRACTIC) per poder aplicar els percentatges conduents a la nota final, així com haver assistit un mínim d'un 80% tant a les sessions pràctiques (operativa) com a les experiencials . En cas que el percentatge sigui menor puntuarà com a No Avaluable.
Nom | Grup | Idioma | Semestre | Torn |
---|---|---|---|---|
(TE) Teoria | 1 | Espanyol | segon quadrimestre | matí-mixt |