Logo UAB
2023/2024

Treball de Final de Màster

Codi: 44738 Crèdits: 12
Titulació Tipus Curs Semestre
4318303 Recerca i Innovació en Ciència i Enginyeria Basades en Computadors OB 0 2

Professor/a de contacte

Nom:
Miquel Àngel Senar Rosell
Correu electrònic:
miquelangel.senar@uab.cat

Idiomes dels grups

Podeu accedir-hi des d'aquest enllaç. Per consultar l'idioma us caldrà introduir el CODI de l'assignatura. Tingueu en compte que la informació és provisional fins a 30 de novembre de 2023.


Prerequisits

No n'hi ha.


Objectius

El treball final de màster és una assignatura que permet a l'alumne aprofundir en l'estudi d'un tema del seu interès ja sigui investigant en un centre públic o privat. Aquest treball s'articula d‟acord amb els principis d'un treball científic i ha de versar sobre temàtiques en què treballin els grups de recerca vinculats al màster i que siguin susceptibles d'aplicar coneixements avançats adquirits en el context del màster. L'objectiu del treball final de màster és preparar els estudiants per a futurs treballs de recerca, és a dir, una tesi doctoral o un projecte de R+D+i en una empresa o administració.


Resultats d'aprenentatge

  • CA20 (Competència) Aplicar la metodologia de recerca, les tècniques i els recursos específics per a investigar i produir resultats innovadors basats en sistemes de computació avançada.
  • CA22 (Competència) Ser capaç de generar preguntes i hipòtesis davant de nous reptes de recerca i demostrar originalitat en la manera d'abordar i resoldre els problemes plantejats mitjançant tècniques de computació avançada.
  • KA28 (Coneixement) Identificar els estereotips i els rols de gènere en el desenvolupament de treballs supervisats.
  • SA35 (Habilitat) Proposar solucions vinculades amb l'aplicació de mètodes de computació avançats a problemes específics en el marc d'un grup de treball.
  • SA36 (Habilitat) Saber comunicar els resultats del treball i els coneixements i raons últimes que els sustenten a públics especialitzats i no especialitzats de manera clara i sense ambigüitats.
  • SA36 (Habilitat) Saber comunicar els resultats del treball i els coneixements i raons últimes que els sustenten a públics especialitzats i no especialitzats de manera clara i sense ambigüitats.
  • SA37 (Habilitat) Planificar les diferents activitats relacionades amb la resolució d'una tasca encomanada al si d'un grup de treball, fent una gestió adequada del temps i dels recursos.
  • SA42 (Habilitat) Saber seleccionar les fonts d'informació adequades en la literatura científica utilitzant els canals apropiats i integrar aquesta informació amb capacitat de síntesi, anàlisi d'alternatives i debat crític.
  • SA43 (Habilitat) Elaborar un document publicable d'acord amb la normativa de TFM que utilitzi els coneixements específics.

Continguts

No hi ha continguts específics en aquest mòdul.


Metodologia

L'estudiant haurà de fer un treball original abordant una sèrie d'objectius relacionats amb un problema concret, tenint en compte els antecedents, l'estat actual del coneixement i els supòsits o hipòtesis inicials. A partir d'aquí, l'estudiant haurà de plantejar una solució aplicant les tècniques i els mètodes computacionals que consideri adequats d'acord amb l'estratègia i el pla de treball que hagi dissenyat sota la supervisió d'un tutor acadèmic, que també assessorarà durant les diferents fases de realització del treball.

El seguiment del treball de l'estudiant es farà mitjançant reunions periòdiques de supervisió amb el tutor on s'avaluarà el progrés del treball seguint els indicadors establerts en un sistema de rúbriques.

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.


Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Reunions periòdiques amb el supervisor 10 0,4 SA37, SA42
Tipus: Autònomes      
Elaboració del document de la tesis de màster 290 11,6 CA20, CA22, KA28, SA35, SA36, SA43

Avaluació

Per a l'avaluació del treball final de màster l'alumne haurà de:

a) presentar una memòria escrita del treball de recerca realitzat.

b) fer una defensa pública d'aquesta memòria davant la Comissió d'Avaluació.

Els criteris de qualificació es basaran en la proposta dels membres de la Comissió d'Avaluació (70%) sobre la qualitat de memòria escrita, la presentació i discussió oral de la mateixa, i en la valoració de l'informe presentat pel director i /o tutor del treball (30%).

L'avaluació del tutor acadèmic del treball de final de màster ha de prendre en consideració el següent: iniciativa, responsabilitat, capacitat d'interpretar els resultats, i qualsevol altre criteri que consideri pertinent.

La Comissió d'avaluació estarà formada per tres membres entre professors doctors dels departaments de la UAB que participen al màster i experts externs (doctors o amb experiència contrastada en treballs de R+D).

La Comissió avaluarà per a la memòria l'ús adequat del llenguatge, el contingut i l'originalitat acadèmica, i la concisió i capacitat per analitzar i interpretar els resultats de la investigació. Per a la defensa oral avaluarà l'habilitat i la concisió comunicativa de l'estudiant, la qualitat de la presentació i la capacitat per respondre les preguntes formulades per la comissió d'avaluació.

Las fechas para entregar la memoria y realizar la defensa pública se indicará a principios de curso en función del calendario académico fijado por la Escuela de Ingenieria.

Les dates per lliurar la memòria i fer la defensa pública s'han d'indicar a principis de curs en funció del calendari acadèmic fixat per l'Escola d'Enginyeria.


Activitats d'avaluació continuada

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Defensa oral de la tesis de màster 25% 0 0 CA20, CA22, SA36
Document de la tesis de màster 45% 0 0 CA20, CA22, KA28, SA35, SA36, SA37, SA42
Informe del tutor acadèmic 30% 0 0 CA20, CA22, KA28, SA35, SA36, SA37, SA42, SA43

Bibliografia

No hi ha bibliografia específica.


Programari

No hi ha programari específic.