Titulació | Tipus | Curs | Semestre |
---|---|---|---|
2502904 Direcció Hotelera | OB | 3 | A |
Per consultar l'idioma/es de l'assignatura caldrà anar a l'apartat "Metodologia" de la guia docent.
No hi ha prerequisits específics per cursar l'assignatura.
La formació s'inicia amb un període d'autoconeixement a l'aula que té la intenció de definir els objectius professionals de l'alumnat, per al desenvolupament de competències i l'enfocament de la seva futura carrera professional.
La part pràctica consisteix en una formació de 250 hores en una empresa del sector d'allotjament, restauració o càtering.
El contingut d’aquesta assignatura inclou el període de pràctiques, la participació en els tallers i la realització de les activitats relacionades amb aquesta matèria, així com l’assistència a diversos actes i sessions organitzats durant l’any. Al final del període de pràctiques, l'estudiant haurà de lliurar al/a la tutor/a acadèmic/a la Memòria de pràctiques, així com supervisar que la persona tutora de pràctiques de l’empresa complimenta i envia l'avaluació del rendiment de l'estudiant a la universitat. També serà responsable de respondre l’enquesta de valoració de les pràctiques.
La formació pràctica persegueix conèixer l'organització, el funcionament i la gestió d'empreses del sector hoteler, restauració, o càtering, que poden cobrir àmbits com l'atenció al client, l'organització i la promoció de productes o serveis turístics, etc. Si és necessari, la universitat oferirà una àmplia gamma d'empreses associades que col·laborarà per assolir aquests objectius d’aprenentatge. En aquest sentit, entre les activitats i esdeveniments que l'estudiant ha de completar i assistir per aprovar l'assignatura destaquem el Workshop -Trobada universitat Empresa que es celebra al febrer de cada any.
El curs s'impartirà utilitzant tres metodologies d'ensenyament:
a) Autoavaluació i tasques d'autoanàlisi per a l’enfocament d’objectius professionals.
b) Treball autònom després d'estar en contacte amb professionals de la indústria per comprendre millor les operacions característiques i els perfils professionals que millor s'ajusten a cada rol i tipus d'empresa del conjunt de la indústria.
c) Aprendre fent: formació pràctica en un entorn professional, degudament supervisada i tutoritzada per un expert en el camp professional.
A més, l'estudiant s'haurà d'adaptar a la cultura i valors de l'organització, la seva regulació interna, polítiques i procediments, així com considerar les instruccions de la persona tutora i les regulacions principals de la universitat.
Idioma d'impartició: La llengua vehicular serà el català, si bé s'adaptarà a les necessitats de cada sessió.
Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Formació pràctica a l'empresa | 250 | 10 | 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15 |
Tipus: Supervisades | |||
Assistència a esdeveniments - Activitats a l'aula | 10 | 0,4 | 2, 4, 5, 7, 12, 13, 14, 15 |
Tutories | 10 | 0,4 | 2, 9, 10, 11, 14 |
Tipus: Autònomes | |||
Memòria de pràctiques | 10 | 0,4 | 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14, 15 |
“Aquesta assignatura/mòdul no preveu el sistema d’avaluació única.”
L’avaluació consta de:
a) El control i seguiment de l’assistència dels estudiants a les reunions, trobades i actes estipulats pel centre.
b) El control i seguiment de l’estada de pràctiques i l’Informe de valoració per part del/ de la tutor/a d’empresa.
c) Redacció de la Memòria de les pràctiques per part de l’alumne/a.
Es podrà considerar un seguiment addicional per part de la tutora docent amb l’estudiant i/o el/la tutor/a de l’empresa durant el període de pràctiques.
IMPORTANT: Per a poder superar l’assignatura es deuen aprovar els tres blocs detallats anteriorment. Cal subratllar també que l'estudiant tindrà a la seva disposició les dates clau del curs que actúen com a dates d'examen a tots els efectes i son decisives per a poder optar a l'avaluació final a posteriori.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Assistència a esdeveniments - Activitats a l'aula | 10% | 10 | 0,4 | 1, 2, 5, 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15 |
Avaluació del tutor d'empresa | 40% | 5 | 0,2 | 1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13, 15 |
Memòria de pràctiques | 50% | 5 | 0,2 | 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10 |
Els materials addicionals d'aprenentatge en format digital, així com enllaços a llocs web, es proporcionaran a través del Campus Virtual.
No hi haurà programes vinculats, més que els habituals necessaris per seguir els cursos al llarg del Grau: Moodle i Paquet Microsoft Office.