Logo UAB
2022/2023

Pràctiques Externes

Codi: 42931 Crèdits: 15
Titulació Tipus Curs Semestre
4313802 Genètica Avançada / Advanced Genetics OB 0 2

Professor/a de contacte

Nom:
Susana Pastor Benito
Correu electrònic:
susana.pastor@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
anglès (eng)

Prerequisits

No hi ha prerequisits

Objectius

Adquirir certa autonomia en el laboratori i saber resoldre una qüestió específica en genètica des d'un punt de vista metodològic.

 

 

Competències

  • Analitzar els resultats de la investigació per obtenir nous productes o processos de valoració de la seva viabilitat industrial i comercial per a la transferència a la societat.
  • Concebre, dissenyar, desenvolupar i sintetitzar projectes científics en l'àmbit de la genètica, tant en la seva vessant teòrica com aplicada.
  • Demostrar responsabilitat en la direcció de grups i/o projectes en equips multidisciplinaris.
  • Dissenyar i aplicar la metodologia científica en la resolució de problemes.
  • Dominar l'anàlisi genètica, com a eina transversal aplicable a qualsevol àmbit de la Genètica.
  • Identificar i proposar solucions científiques a problemes relacionats amb la investigació genètica tant a nivell molecular com d'organisme i demostrar una comprensió de la complexitat dels éssers vius.
  • Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació.
  • Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relatius al seu camp d'estudi.
  • Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant, en gran manera, amb treball autònom o autodirigit.
  • Treballar individualment i en equips en un context multidisciplinari.
  • Utilitzar i gestionar informació bibliogràfica i altres recursos relacionats amb la genètica i camps afins.
  • Utilitzar terminologia científica per argumentar els resultats de la recerca i saber comunicar en anglès oralment i per escrit en un entorn internacional.

Resultats d'aprenentatge

  1. Analitzar els resultats de la investigació per obtenir nous productes o processos de valoració de la seva viabilitat industrial i comercial per a la transferència a la societat.
  2. Aplicar la informació bibliogràfica sobre la evolució genètica per a entendre els processos evolutives.
  3. Comprendre la importància de les dades obtingudes en les anàlisis genètiques en l'entorn metodològic emprat.
  4. Demostrar que comprendre las bases teòriques de les diferents aplicacions tècniques comunament emprades en els diferents àmbits d'aplicació de la genètica.
  5. Demostrar responsabilitat en la direcció de grups i/o projectes en equips multidisciplinaris.
  6. Escriure un informe que considera que l'ús de la metodologia utilitzada en el mòdul per a resoldre un problema específic.
  7. Fer propostes en les reunions de grup sobre les millores en la pràctica per al projecte que estan duent a terme.
  8. Interpretar els resultats obtinguts en els experiments dissenyats per poder prendre decisions adequades i poder proposar solucions pertinents a les qüestions plantejades en diferents àmbits de la genètica.
  9. Participar activament en reunions de grup.
  10. Plantejar millores en els procediments dels protocols experimentals.
  11. Preparar treballs relacionats amb el contingut del mòdul.
  12. Redactar protocols per a experiments.
  13. Utilitzar el coneixement de la genètica per a resoldre problemes plantejats.
  14. Utilitzar terminologia científica per argumentar els resultats de la recerca i saber comunicar en anglès oralment i per escrit en un entorn internacional.

Continguts

En aquest mòdul, l'alumne farà una estancia en un laboratori de recerca on podrà aprendre com utilitzar les diferents metodologies per donar resposta a qüestions específiques.

 

Metodologia

La principal finalitat d'aquest mòdul, és poder desenvolupar un treball experimental en un grup de recerca. Aspectes com la capacitat de treballar de manera autònoma, la recerca bibliogràfica per implementar i consolidar els coneixements de la recerca, així com la comunicació i les sinergies amb la resta de l'equip son aspectes que es volen potenciar en aquest mòdul.

 

 

Nota: es reservaran 15 minuts d'una classe, dins del calendari establert pel centre/titulació, per a la complementació per part de l'alumnat de les enquestes d'avaluació de l'actuació del professorat i d'avaluació de l'assignatura/mòdul.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Treball de laboratori 300 12 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Avaluació

 L'avaluació de la pràctica serà realitzada pel supervisor del laboratori. La capacitat de desenvolupar una activitat en el laboratori constituirà la principal font d'informació a considerar per a la avaluació de l'estudi. També s'avaluaran els aspectes formals (com la puntualitat i l'assistència); els coneixements i les aptituts (coneixements conceptuals i pràctics, la comunicació verbal, el domini de l'anglès, els coneixements informàtics, l'avaluació dels resultats i l'organització), l'actitud i la capacitat d'integrar-se a un equip d'investigació,  així com complir amb els terminis i la capacitat d'assimilació de nous conceptes.

 

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Supervisió de la tasca experimental 100 75 3 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Bibliografia

Cada estudiant necessitarà bibliografia específica per la seva reserca. El supervisor del laboratori indicarà a l'estudiant quines son les referències més importants per complementar la seva formació i poder desenvolupar el seu projecte.

 

 

Programari

Només serà necessari si la investigació així ho requereix.