Titulació | Tipus | Curs | Semestre |
---|---|---|---|
2502904 Direcció Hotelera | OT | 4 | 0 |
Assignatura optativa en el marc de l'acompanyament al llarg de tot el Grau per a facilitar el disseny de l'objectiu de carrera de l'alumne. S'ha hagut d'aprovar el Practicum per a matricular-s'hi.
1.- Donar continuïtat a l’aproximació de l’alumne a la realitat laboral del Sector.
2.- Contrastar, ampliar i aplicar els coneixements teòrics dels diferents aspectes treballats durant el decurs de la carrera.
3.- Adquirir experiència i coneixement en el món professional real.
4.- Facilitar la generació de noves habilitats professionals, coneixements, capacitats i actituds necessàries pel desenvolupament de la tasca professional futura.
5.- Donar compliment a la concepció del cicle docent de les pràctiques per a preparar l’alumnat per al seu salt al món professional.
Pràctiques de formació en un establiment del sector durant 125 hores, prèvia assistència i participació a sessions de formació, orientació i acompanyament. Realització d'una memòria de pràctiues (25h) amb l’objectiu de garantir un millor aprofitament de les pràctiques professionals en base als objectius de carrera de l'alumne.
Bàsicament, les pràctiques estan orientades a l’aprofundiment del coneixement de l’organització i la gestió de les empreses del sector de càtering o restauració, des de l’atenció al client en totes les seves vessants fins a la gestió del servei. Si és preferència de l’alumne, es disposa d’un ventall d’empreses col·laboradores que participen dels principis rectors i de qualitat del Programa Professional de l’Escola. En aquest sentit, l’estudiant que té matriculada aquesta assignatura té l’obligació d’inscriure’s i assistir al Workshop Trobada Universitat-Empresa que el Centre organitza anualment durant el mes de febrer. Cal dir que la falta d’assistència pot comportar la no superació de l’assignatura.
L’alumne ha d’observar i aplicar les normes de treball i de conducta personal fixades per l’establiment on es desenvolupen les pràctiques. Igualment és d’aplicació el reglament intern de les pràctiques del Centre.
El curs utilitzarà tres mètodes d’ensenyament diferents:
a) Aprenentatge experiencial – formació pràctica en un entorn professional, degudament supervisat i tutoritzat per un expert en el àmbit professional.
b) Tasques d’auto-avaluació i auto-anàlisi.
c) Feina autònoma després d’estar en contacte amb professionals de la indústria per entendre les operatives del sector així com els perfils professionals que encaixen millor cada rol a cada tipus d’empresa.
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Estada autoritzada empreses: Incorporació a una empresa o organisme del sector turístic i aprenentatge basat en l'experiència. | 125 | 5 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 |
Tutories | 2,5 | 0,1 | 2, 4, 5, 10, 11 |
Tipus: Supervisades | |||
Calendari d'activitats diverses i sessions a l'aula d'orientació, acompanyament i assessorament per a la definició de l'objectiu professional i la recerca de feina. | 5 | 0,2 | 7, 8, 10, 14, 15 |
Tipus: Autònomes | |||
Memòria de Pràctiques | 2,5 | 0,1 | 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15 |
L’avaluació consta de :
a.- Informe de valoració emès pel tutor/a de l ‘establiment.
b.- Redacció de la Memòria de les pràctiques per part de l’alumne.
c.- L’ assistència dels estudiants a les sessions de treball (Workshops), presentacions d’empreses, sessions formatives, reunions, trobades i actes estipulats pel Centre.
d.- L ‘avaluació continuada basada en el control i seguiment de l’estada de pràctiques per part del tutor/a d’empresa i el professor/a del Centre.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Assistència i participació | 10% | 10 | 0,4 | 4, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 15 |
Avaluació de Tutor d'empresa | 40% | 2,5 | 0,1 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15 |
Memòria de pràctiques o Projecte Intra-emprenedoria | 50% | 2,5 | 0,1 | 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15 |
Es presentaran altres materials en format digital i referències web al llarg del curs, a través de Moodle.