Logo UAB
2019/2020

Treball de Final de Grau

Codi: 102331 Crèdits: 12
Titulació Tipus Curs Semestre
2501572 Administració i Direcció d'Empreses OB 4 0

Professor/a de contacte

Nom:
Carlota Menéndez Plans
Correu electrònic:
Carlota.Menendez@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
català (cat)
Grup íntegre en anglès:
Grup íntegre en català:
Grup íntegre en espanyol:

Prerequisits

La normativa pròpia de la UAB estableix dos requeriments:

1. Que per poder matricular-se d’assignatures de quart curs d’estudis de grau cal haver superat com a mínim totes les assignatures de primer curs i un nombre total de 120 ECTS dels tres primers cursos.

2. Que per poder matricular-se del TFG cal haver superat com a mínim dos terços del total d’ECTS del pla d’estudis (és a dir, 160 ECTS).

La FEiE addicionalment recomana que només es matriculi de l’assignatura TFG l’estudiant que aprovant totes les assignatures de les que formalitzi la matrícula pugui finalitzar en el curs acadèmic els seus estudis de grau.

Objectius

Aplicar de forma integrada els coneixements i competències adquirits al llarg del estudis de grau, mitjançant un treball original, inèdit i de caràcter individual.

 

Competències

  • Capacitat de comunicació oral i escrita en català, castellà i anglès, que permeti sintetitzar i presentar oralment i per escrit la feina feta.
  • Capacitat de continuar aprenent en el futur de manera autònoma, aprofundint els coneixements adquirits o iniciant-se en noves àrees de coneixement.
  • Demostrar iniciativa i treballar autònomament quan la situació ho demani.
  • Demostrar que es té la capacitat analítica i de síntesi per aplicar a una qüestió d'àmbit econòmic o empresarial les habilitats i competències adquirides al grau.
  • Mostrar una motivació per la qualitat de la feina feta i una sensibilitat per les seves conseqüències en el medi ambient i en la societat.
  • Organitzar la feina, pel que fa a una bona gestió del temps i a la seva ordenació i planificació.
  • Seleccionar i generar la informació necessària per a cada problema, analitzar-la i prendre decisions partint d'aquesta informació.

Resultats d'aprenentatge

  1. Capacitat de comunicació oral i escrita en català, castellà i anglès, que permeti sintetitzar i presentar oralment i per escrit la feina feta.
  2. Capacitat de continuar aprenent en el futur de manera autònoma, aprofundint els coneixements adquirits o iniciant-se en noves àrees de coneixement.
  3. Demostrar iniciativa i treballar autònomament quan la situació ho demani.
  4. Demostrar que es té la capacitat analítica i de síntesi per aplicar a una qüestió d'àmbit econòmic o empresarial les habilitats i competències adquirides al grau.
  5. Mostrar una motivació per la qualitat de la feina feta i una sensibilitat per les seves conseqüències en el medi ambient i en la societat.
  6. Organitzar la feina, pel que fa a una bona gestió del temps i a la seva ordenació i planificació.
  7. Seleccionar i generar la informació necessària per a cada problema, analitzar-la i prendre decisions partint d'aquesta informació.

Continguts

En els TFG amb una orientació més aplicada, s'haurien de formular hipòtesis (sustentades en marc/s teòrics) i/o resoldre casos o projectes reals utilitzant posteriorment les tècniques i habilitats adquirides al llarg del grau per testar les hipòtesis o resoldre els casos. En TFG més teòrics, l'estudiant hauria de realitzar una revisió crítica dels articles acadèmics i/o professionals més rellevants en l'àrea que hagi triat, i hauria de proposar una anàlisi innovadora de la qüestió.

Metodologia

Els alumnes desenvoluparan el seu treball de forma individual i comptaran amb un mínim de quatre tutories (veure en el calendari les dates i altres aspectes de les tutories).

Pel que fa al format del document final del TFG es facilitaran recomanacions.

El plagi o la falsificació del Treball de Fi de Grau determinarà automàticament la qualificació de suspens, un 0.

El tutor farà el seguiment del progrés de l’estudiant.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Dirigides      
Sessió introductòria 2 0,08 2, 3, 5, 6
Tipus: Supervisades      
Reunions de seguiment 8 0,32 2, 3, 5, 6, 7
Tipus: Autònomes      
Treball personal 285 11,4 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Avaluació

El treball de fi de grau rebrà una qualificació del tutor basada  en la valoració de la memòria elaborada per l'estudiant (80%) i en la presentació del treball per part de l'alumne/a davant el tutor (20%). La valoració del treball escrit (80%) serà la suma de la valoració del lliurament intermendi (15%) i del lliurament final (65%). El tutor avaluarà cada part de 0 a 10, seguint la rúbrica establerta, essent la nota final la resultant de la mitjana ponderada. Aquesta nota serà la que constarà a l'acta de l'assignatura TFG excepte quan sigui  superior a 7. En aquests casos la nota que constarà a l'acta serà un 7 ja que és la nota que possibilita a l'estudiant a participar en les Jornades de Pòster a fi i efecte de millorar la nota,  mitjançant la presentació del pòster corresponent al seu TFG davant d'un tribunal. 

Si l’estudiant no segueix les pautes de tutorització aprovades per la Facultat i explicitades més amunt i el tutor no té evidències suficients per poder garantir l’autoria del treball final de grau presentat per  l’estudiant, el tutor pot decidir no valorar la memòria de l’estudiant.

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Presentació oral davant el tutor 14% 0,5 0,02 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Presentació treball escrit 56% 0,5 0,02 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pòster 30% 4 0,16 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Bibliografia

Es detallarà per cada treball.