Titulació | Tipus | Curs | Semestre |
---|---|---|---|
4313796 Qualitat d'Aliments d'Origen Animal | OB | 0 | 2 |
Aquest mòdul no té prerequisits.
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. Dins de les tecnologies que permeten reduir l'impacte ambiental de la indústria alimentària els estudiants estudiaran l'aprofitament de co-productes per a l'obtenció d'ingredients funcionals.
• Classes magistrals/expositives
• Seminaris
• Aprenentatge basat en problemes
• Debats
• Tutories
• Pràctiques de laboratori/planta pilot
• Elaboració d'informes/treballs
• Lectura d'articles/informes d'interès
• Presentació/exposició oral de treballs
Títol | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|
Tipus: Dirigides | |||
Classes expositives participatives | 42 | 1,68 | 1, 3, 5, 6, 8, 12, 13, 15, 16, 17, 18 |
Presentació/Exposició oral de treballs | 14 | 0,56 | 9, 10, 11, 14 |
Pràctiques de laboratori i de planta pilot | 9 | 0,36 | 3, 5, 9, 12, 13, 16 |
Seminaris | 4 | 0,16 | 2, 4, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 18 |
Tipus: Supervisades | |||
Aprenentatge basat en problemes | 10 | 0,4 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 |
Tutories no programades | 15 | 0,6 | 1, 2, 3, 5, 6, 8, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18 |
Tipus: Autònomes | |||
Elaboració d'informes | 58 | 2,32 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18 |
Lectura d'articles i informes d'interès | 70 | 2,8 | 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 15, 16, 17, 18 |
Activitats diverses depenent dels continguts avaluats i el professor que els imparteix. En cada cas s'avisarà amb temps suficient.
Títol | Pes | Hores | ECTS | Resultats d'aprenentatge |
---|---|---|---|---|
Examen tipus test | Ponderat amb els temes associats | 1 | 0,04 | 1, 5, 6, 16, 18 |
Lliurament de problemes i exercicis escrits | Ponderat amb els temes associats | 1 | 0,04 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 |
Presentacions | Ponderat amb els temes associats | 1 | 0,04 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 |
Genèrics: Llibres online accessibles des dels ordinadors connectats a la xarxa UAB:
www.knovel.com
www.sciencedirect.com (les Enciclopèdies “of dairy sciencies”, “of meat sciencies” “of food sciences and nutrition”)
Específics:
Ahvenainen, Raija (2003). Novel Food Packaging Techniques. Woodhead Publishing. Versió online a: http://www.knovel.com/web/portal/browse/display?_EXT_KNOVEL_DISPLAY_bookid=914&VerticalID=0
Baldwin, Cheryl (2009). Sustainability in the Food Industry. John Wiley & Sons. Versió online a: http://www.knovel.com/web/portal/browse/display?_EXT_KNOVEL_DISPLAY_bookid=5063&VerticalID=0
Breivik, H. (2007). Long-Chain Omega-3 Specialty Oils. Breivik, Harald (2007). Woodhead Publishing. Versió online: http://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpLCOSO002/viewerType:toc/root_slug:long-chain-omega-3-specialty-oils
Campus, M. (2010). High Pressure Processing of Meat, Meat Products and Seafood. Food Eng. Rev. 2, 256–273.
Decker, E.A.; Elias, R.J.; McClements, D.J. (2010). Oxidation in Foods and Beverages and Antioxidant Applications, Volume 2 - Management in Different Industry Sectors. Woodhead Publishing. Versió online en: http://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpOFBAAVMK/viewerType:toc/root_slug:oxidation-in-foods-beverages/url_slug:oxidation-in-foods-beverages?b-q=Oxidation%20in%20Foods&b-group-by=true&b-search-type=tech-reference
Donsì, F., Ferrari, G. and Maresca, P. (2009). High-Pressure Homogenization for Food Sanitization. Global Issues in Food Science and Technology. Elsevier
Donsì, F., Annunziata, M. and Ferrari, G. (2013). Microbial inactivation by high pressure homogenization: Effect of the disruption valve geometry. Journal of Food Engineering, 115, 362–370
Doona, Christopher J.; Kustin, Kenneth; Feeherry, Florence E. (2010). CaseStudies in Novel Food Processing Technologies - Innovations in Processing, Packaging and Predictive Modelling. Woodhead Publishing. Versió online a: http://www.knovel.com/web/portal/browse/display?_EXT_KNOVEL_DISPLAY_bookid=3882&VerticalID=0
Dumay, E., Chevalier-Lucia, D., Picart-Palmade, L., Benzaria, A., Gràcia-Julià, A., & Blayo, C. (2013). Technological aspects and potential applications of (ultra) high-pressure homogenisation. Trends in Food Science & Technology, 31(1), 13–26.
Kelly, A. L., Kothari, K. I., Voigt, D. D. (2009). Improving technological and functional properties of milk by high-pressure processing. En: Dairy Derived Ingredients - Food and Nutraceutical Uses. Ed.: Corredig, M. Woodhead Publishing. Versió online en: http://app.knovel.com/web/view/swf/show.v/rcid:kpDDIFNU02/cid:kt007AZMD1/viewerType:pdf/root_slug:dairy-derived-ingredients?cid=kt007AZMD1&page=1&q=Improving%20technological%20and%20functional%20properties%20of%20milk%20by%20high-pressure%20processing&b-q=Improving%20technological%20and%20functional%20properties%20of%20milk%20by%20high-pressure%20processing&b-group-by=true&b-search-type=tech-reference
Martin, R.E., Carter, E.P., Flick, G.J.., Davis, L.M. (2000). Marine & freshwater products handbook, CRC Press.
Medina-Meza, I.G., Barnaba, C., Barbosa-Cánovas, G.V. (2014). Effects of high pressure processing on lipid oxidation: A review. Innovative Food Science and Emerging Technologies 22, 1–10.
Peter W.B. Phillips, Jeremy Karwandy, Graeme Webb andCamilleD. Ryan (2012). Innovation in Agri-food Clusters. Theory and Case Studies. CABI.Versió online a: https://xpv.uab.cat/cabebooks/FullTextPDF/2012/,DanaInfo=.awxyCgfhpHx1r+20123378738.pdf
Rendueles, E., Omer, M.K., Alvseike, O., Alonso-Calleja, C., Capita, R., Prieto, M. (2011). Microbiological food safety assessment of high hydrostatic pressure processing:A review. LWT - Food Science and Technology 44, 1251-1260.