Logo UAB
2020/2021

Pràctiques Professionals i de Recerca II

Codi: 42938 Crèdits: 12
Titulació Tipus Curs Semestre
4313775 Microbiologia Aplicada OB 0 2
La metodologia docent i l'avaluació proposades a la guia poden experimentar alguna modificació en funció de les restriccions a la presencialitat que imposin les autoritats sanitàries.

Professor/a de contacte

Nom:
Montserrat Llagostera Casas
Correu electrònic:
Montserrat.Llagostera@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
català (cat)

Equip docent

Esther Julián Gómez

Prerequisits

Es necessari que l'alumne hagi cursat el mòdul "Pràctiques Professionals i de Recerca I"

 

 

Objectius

L'objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant sigui capaç d'aplicar els coneixements adquirits i pugui desenvolupar un treball autònom, encara que sota supervisió, en l'entorn laboral de l'àmbit de la Microbiologia en què es troba.

Competències

  • Analitzar els resultats de recerca per obtenir nous productes o processos i valorar-ne la viabilitat industrial i comercial per a transferir-los a la societat.
  • Desenvolupar el raonament crític en l'àmbit d'estudi i en relació amb l'entorn científic o empresarial.
  • Desenvolupar tasques de manera autònoma en l'àmbit de la microbiologia i en el si d'un entorn laboral.
  • Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi.
  • Tenir coneixements que aportin la base o l'oportunitat de ser originals en el desenvolupament o l'aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.

Resultats d'aprenentatge

  1. Analitzar els resultats de recerca per obtenir nous productes o processos i valorar-ne la viabilitat industrial i comercial per a transferir-los a la societat.
  2. Desenvolupar el raonament crític en l'àmbit d'estudi i i en relació amb l'entorn científic o empresarial.
  3. Proposar solucions a problemes microbiològics plantejats en diferents àmbits.
  4. Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi.
  5. Seleccionar amb sentit crític i aplicar en cada cas les eines microbiològiques adequades al problema plantejat.
  6. Tenir coneixements que aportin la base o l'oportunitat de ser originals en el desenvolupament o l'aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.

Continguts

Aquest mòdul dues tipologies: estada professionalitzadora o de recerca. L'alumne/a haurà de triar una de les dues.

En l'estada professionalitzadora, l'alumne/a farà processos de producció, control de qualitat, analítics, etc. duts a terme a les empreses col·laboradores. Les empreses i institucions en les que es duran a terme les estades cobreixen tots els sectors principals de l'aplicació de la microbiologia en la nostra societat: alimentari, de diagnòstic, industrial-biotecnològic o ambiental.

En l'estada de recerca, l'alumne/a s'inserirà en un grup de recerca ubicat en una universitat, centre de recerca o empresa, realitzant tasques d'investigació i iniciant un carrera investigadora que es podrà continuar, un cop finalitzat el màster, amb un doctorat. Es proposa la realització d'aquestes estades en grups de recerca que pertanyen a la UAB o externs a aquesta institució.
 
Llevat que les restriccions imposades per les autoritats sanitàries obliguin a una priorització o reducció d’aquests continguts.

 

 

Metodologia

- Estudi personal

- Elaboració de treballs

- Realització d'activitats pràctiques

- Lectura d'articles / informes d'interès

La metodologia docent proposada pot experimentar alguna modificació en funció de les restriccions a la presencialitat que imposin les autoritats sanitàries.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Realizació d'activitats pràctiques 250 10 1, 2, 3, 4, 5, 6
Tipus: Autònomes      
Elaboració de treballs 15 0,6 1, 2, 3, 4, 5
Estudi personal 20 0,8 1, 2, 6
Lectura d'articles/informes d'interés 15 0,6 2, 6

Avaluació

Al finalitzar el mòdul l'alumne/a lliurarà un treball escrit al coordinador/a del mòdul en què exposarà el treball realitzat. Aquest treball és el 50% de la nota. L'altre 50% correspondrà a l'avaluació realitzada pel tutor/a de l'empresa o grup de recerca, atenent no només a les habilitats tècniques sinó també a actituds de l'alumne.

La nota final del mòdul serà la mitjana de l'obtinguda en cadascuna de les activitats d'avaluació. Per superar l'assignatura l'estudiant ha d'obtenir una puntuació igual o superior a 5 (sobre 10) de cadascuna de les activitats d'avaluació.

Si l'alumne no realitzés el 50% de la seva estada al centre receptor seva qualificació serà No avaluable
 
L’avaluació proposada pot experimentar alguna modificació en funció de les restriccions a la presencialitat que imposin les autoritats sanitàries.

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Informe de progrès del tutor/a 50% 0 0 1, 2, 3, 4, 5
Lliurament d'informes/treballs 50% 0 0 1, 2, 3, 4, 5, 6

Bibliografia

 
L'estudiant serà el responsable de la recerca i consulta de la bibliografia necessària per realitzar el seu treball. Per a això podrà rebre l'ajuda del tutor/a del seu treball.