Logo UAB
2020/2021

Pràctiques Externes

Codi: 42500 Crèdits: 10
Titulació Tipus Curs Semestre
4313382 Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes OT 0 0
La metodologia docent i l'avaluació proposades a la guia poden experimentar alguna modificació en funció de les restriccions a la presencialitat que imposin les autoritats sanitàries.

Professor/a de contacte

Nom:
Lluís Cabré Ollé
Correu electrònic:
Lluis.Cabre@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
català (cat)

Equip docent extern a la UAB

Clàudia Pons

Prerequisits

No n'hi ha.

Objectius

Les Pràctiques externes del Màster Oficial Interuniversitari d’Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes és un mòdul de 10 ECTS, de caràcter optatiu, que es cursa durant el segon semestre. L’objectiu d’aquestes pràctiques externes, regulades amb els convenis corresponents, és posar en contacte cada estudiant amb una empresa o institució que desenvolupa tasques directament relacionades amb les matèries impartides en l’esmentat màster oficial perquè conegui les activitats que s'hi desenvolupen.

Competències

  • Analitzar, interpretar, adequar i produir textos en llengua catalana.
  • Demostrar una actitud de respecte cap a les opinions, els valors, els comportaments i les pràctiques d'altres investigadors i professionals.

Resultats d'aprenentatge

  1. Aplicar els coneixements i les habilitats a les tasques encomanades.
  2. Demostrar una actitud de respecte cap a les opinions, els valors, els comportaments i les pràctiques d'altres investigadors i professionals.

Continguts

Les Pràctiques externes es realitzaran en empreses i institucions tant del sector públic com del sector privat. Així mateix, aquells estudiants que tinguin interès a conèixer la recerca relacionada amb les àrees de coneixement d'aquest màster tindran la possibilitat de fer aquestes pràctiques en algun centre, grup o projecte de recerca de qualsevol de les dues universitats organitzadores.

Pel que fa als àmbits afectats, hi ha mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió i internet), agències de notícies, l’administració pública, òrgans de normalització lingüística, editorials, fundacions, centres de normalització terminològica, serveis d’idiomes universitaris, entitats culturals, biblioteques, hemeroteques, arxius, i també centres, grups i projectes de recerca, entre altres possibilitats.

 Les activitats majoritàries són d’edició i/o de correcció de textos orals i escrits, d’assessorament lingüístic, de dinamització lingüística, de codificació gramatical i lexicogràfica, de promoció cultural i de documentació, i també les pròpies de la gestió, l'anàlisi i la difusió de l'activitat investigadora en llengua i literatura catalanes.

Metodologia

La metodologia docent del mòdul Pràctiques externes es basa, d’una banda, en la realització de l’estada de pràctiques en l’empresa o en la institució assignada i, de l’altra, en l’elaboració d’una memòria que descrigui i valori les tasques apreses i posades en pràctica. La dedicació global de l’estudiant a les pràctiques externes és de 250 hores, que inclouen 20 hores de preparació de la memòria.

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Estada de pràctiques 230 9,2 1, 2
Tipus: Autònomes      
Elaboració d'una memòria 20 0,8 1, 2

Avaluació

L’avaluació de les pràctiques sortirà, d'una banda, d’un informe emès pel tutor de pràctiques designat per l’empresa o institució i, de l’altra, de la valoració de la memòria per part del tutor (o tutors) designat per la universitat.

 

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Informe del tutor extern 50% 0 0 1, 2
Memòria de les pràctiques 50% 0 0 1, 2

Bibliografia

N/A