Logo UAB
2020/2021

Treball de Final de Màster

Codi: 42144 Crèdits: 10
Titulació Tipus Curs Semestre
4310025 Economia i Administració d'Empreses / Economics and Business Administration OB 0 2
La metodologia docent i l'avaluació proposades a la guia poden experimentar alguna modificació en funció de les restriccions a la presencialitat que imposin les autoritats sanitàries.

Professor/a de contacte

Nom:
Maria Antònia Tarrazón Rodón
Correu electrònic:
MariaAntonia.Tarrazon@uab.cat

Utilització d'idiomes a l'assignatura

Llengua vehicular majoritària:
anglès (eng)

Altres indicacions sobre les llengües

Aquest màster s'imparteix i avalua exclusivament en anglès.

Prerequisits

Cap

Objectius

El MEBA s'imparteix i s'avalua íntegrament en anglès. Només el domini acreditat de l'anglès permet cursar aquest màster.

El treball de fi de màster (TFM) és un article acadèmic curosament argumentat d’aproximadament 6.000 - 7.500 paraules (unes 25-30 pàgines). Ha de presentar bé una recerca original ben fonamentada i desenvolupada sobre un tema d’interès dels estudiants o una revisió de l’estat de la qüestió sobre un tema del seu interès documentat a partir de fonts fiables i prestigioses. En tot cas, s’espera que el TFM aporti una contribució original.

El TFM ha de versar sobre un tema vinculat als continguts del MEBA i s’ha de realitzar sota la guia d’un/a director/a.

Al MEBA els TFMs s’escriuen en grups de 2-3 persones. El tasca dels estudiants proposar un grup a altres estudiants o incorporar-se a un grup ja existent. Els coordinadors no participen en aquest procés.

Com a element final del màster, el TFM atorga als estudiants la possibilitat de mostrar la seva expertesa en l’àrea escollida i de desenvolupar les habilitats necessàries del treball en equip.


 

Competències

  • Argumentar i redactar de manera precisa, clara i concisa informes sobre problemes plantejats, en anglès.
  • Comprendre la recerca acadèmica en les àrees assenyalades.
  • Contextualitzar els problemes mitjançant la utilització de models formals que permetin una anàlisi quantitativa.
  • Desmostrar creativitat i originalitat en el plantejament del projecte de màster en una organització industrial, polítiques públiques o finances
  • Dur a terme estudis empírics.
  • Fer presentacions orals, en anglès.
  • Organitzar, planificar i gestionar la informació requerida per a un projecte de màster en una organització indrustrial, polítiques públiques o finances
  • Respectar els valors ètics, socials i mediambientals.
  • Utilitzar diversos programes estadístics per processar dades.

Resultats d'aprenentatge

  1. Argumentar i redactar de manera precisa, clara i concisa informes sobre problemes plantejats, en anglès.
  2. Comprendre la recerca acadèmica en les àrees assenyalades.
  3. Contextualitzar els problemes mitjançant la utilització de models formals que permetin una anàlisi quantitativa.
  4. Desmostrasrcreativitat i originalitat en el plantejament del projecte de màster en una organització industrial, polítiques públiques o finances
  5. Dur a terme estudis empírics.
  6. Fer presentacions orals, en anglès.
  7. Organitzar, planificar i gestionar la informació requerida per a un projecte de màster en una organització indrustrial, polítiques públiques o finances
  8. Respectar els valors ètics, socials i mediambientals.
  9. Utilitzar diversos programes estadístics per processar dades.

Continguts

El MEBA s'imparteix i s'avalua íntegrament en anglès. Només el domini acreditat de l'anglès permet cursar aquest màster.

Després d’una recerca inicial sobre el tema escollit, els estudiants escriuen un resum de 200-250 paraules acompanyat d’algunes referències bibliogràfiques inicials. Amb aquesta proposta cerquen director/a. Una vegada el tema està més perfilat i comptem amb l’aprovació d’un/a director/a, els estudiants omplen el Formulari d’Aprovació del TFM i, signat pel director/a, el lliuren als coordinadors del MEBA abans de la data límit anunciada.

Director/a i estudiants fixen un calendari de treball. Un procés estàndard comporta tres o quatre reunions. En termes generals, s’estima un total de tres hores del temps del director/a. És responsabilitat dels estudiants mantenir al/la director/a al corrent dels avenços en el treball regularment i lliurar-los de forma ordenada, comptant que el/la director/a necessita temps per revisar-ho. Convé organitzar el calendari de treballar de forma raonable.

La qualitat formal del TFM és responsabilitat dels estudiants.

 

Metodologia

El MEBA s'imparteix i s'avalua íntegrament en anglès. Només el domini acreditat de l'anglès permet cursar aquest màster.

Qualsevol professor/a regular de la Facultat de Economia i Empresa de la UAB pot esdevenir director/a de un TFM.

Trobar director/a és responsabilitat dels estudiants. Els/les directors/es donen orientació general i ajuden els/les estudiants a definir les preguntes que s’adrecen en el TFM. Des del començament del màster el mes de setembre els estudiants han de procurar familiaritzar-se tan com sigui possible amb el ventall d’alternatives disponible a la Facultat – tant en quant a temes com a especialistes – i no limitar la seva elecció només als professors/es amb qui han treballat en els cursos del màster abans de decidir el tema del seu TFM.

Cal que els coordinadors del MEBA aprovin el tema i el/la director/a del TFM.

 

Activitats formatives

Títol Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Tipus: Supervisades      
Tutoria i seguiment (procés de redacció, presentació, supervisió) 100 4 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Tipus: Autònomes      
Lectures 89,5 3,58 2, 3, 7

Avaluació

El MEBA s'imparteix i s'avalua íntegrament en anglès. Només el domini acreditat de l'anglès permet cursar aquest màster.

Cada TFM serà avaluat per una comissió anomenada per la coordinació del MEBA. Aquesta comissió estarà integrada per tres professors/es experts/es en el tema estudiat en el TFM. El TFM s’ha de defensar davant d’aquesta comissió en un acte públic. Tots/es els/les estudiants que hagin participat a la redacció del TFM han de participar també en la seva defensa. Tant el treball escrit com la defensa oral seran avaluats per la comissió i cada estudiant rebrà una nota individual basada en la seva actuació.

 

Activitats d'avaluació

Títol Pes Hores ECTS Resultats d'aprenentatge
Defensa presencial 25% 0,5 0,02 6
Presentació escrita 75% 60 2,4 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9

Bibliografia

Aquest màster universitari s'imparteix íntegrament en anglès. Consulteu, si us plau, la guia docent en anglès.